NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Still Tantas Almas 1

Tantas Almas

Bekijk trailer

Nicolás Rincón Gille / CO, BR, BE, FR, 2019 / 137 min.

Een Colombiaanse visser gaat in een kano op zoek naar zijn zonen, die door paramilitairen in de rivier zijn gegooid. Magische rituelen begeleiden hem op zijn kalme tocht. Variety beschreef de film al als een uitzonderlijk debuut, een meeslepend, eenvoudig verhaal met een verbazingwekkende kracht.

Poster Tantas Almas

Colombia, aan de oevers van Magdalena rivier, 2002. José keert na een lange nacht vissen terug naar zijn huis diep in het bos. Daar ontdekt hij dat paramilitaire troepen zijn twee zonen hebben vermoord en hun lichamen in de rivier hebben gegooid.

José begint een eenzame reis om zijn jongens op te halen en een fatsoenlijke begrafenis te geven, om te voorkomen dat hun gekwelde zielen vast komen te zitten in deze wereld. In zijn kano ontdekt José de magie van een in stukken gescheurd land. Deze man heeft alles verloren behalve zijn vermogen om ergens in te geloven.

Het scenario van Tantas Almas is gebaseerd op de vele getuigenissen die regisseur Nicolás Rincón Gille optekende, gefilmd met lokale, niet-professionele acteurs die dit alles zelf hebben ervaren. Zij slaagden erin om niet alleen het paramilitaire geweld te overleven maar ook om een nieuwe betekenis aan het leven te vinden die de terreur kon overstijgen.

Na drie prijswinnende documentaires over de nasleep van paramilitair geweld, vertelt Rincón Gilles in zijn eerste fictiefilm over de tijd midden in de oorlog: hoe slaagden mensen erin hun menselijkheid te behouden zonder in wanhoop en waanzin te vervallen?

..echt...adembenemend...indrukwekkend... (De Filmkrant)

Vanaf 20 januari 2022 verwacht in Eye en landelijke bioscopen.

Details

Regisseur

Nicolás Rincón Gille

Productiejaar

2019

Productieland(en)

CO, BR, BE, FR

Originele titel

Tantas Almas

Lengte

137 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Tantas Almas 2
Still Tantas Almas 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.