Skip to content
NLEN
still uit The Lost Leonardo (Andreas Koefoed, DK/FR 2021)

The Lost Leonardo

Bekijk trailer

Andreas Koefoed / DK, FR, 2021 / 96 min.

Het ongelofelijke verhaal achter de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci. Vanaf het moment dat het wordt gekocht in een obscuur veilinghuis in New Orleans wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht.

poster The Lost Leonardo (Andreas Koefoed, DK/FR 2021)
In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Voor 1.157 dollar kopen ze het werk op. Binnen twaalf jaar is het 450 miljoen dollar waard – het duurste schilderij ooit verkocht.

Naarmate de prijs stijgt, rijst ook de vraag naar de authenticiteit van het kunstwerk. Is het restaurateur Dianne Modestini bijzonder goed gelukt om de stijl van Da Vinci na te bootsen? Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot.

In ieder geval wordt het schilderij – nog voordat de geraadpleegde kunstkenners het eens zijn – in 2012 op de Leonardo-tentoonstelling in de National Gallery in Londen als een echte Da Vinci gepresenteerd. Duizelingwekkende bedragen worden geboden en het schilderij wisselt van eigenaar tot niemand meer weet waar het zich bevindt. Dit ongelofelijke verhaal over de wereld van de kunsthandel en de verborgen belangen van machtige kunstinstellingen, politici en de rijksten der aarde ontwikkelt zich als een ware detective.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Andreas Koefoed

Productiejaar

2021

Productieland(en)

DK, FR

Originele titel

The Lost Leonardo

Lengte

96 min.

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit The Lost Leonardo (Andreas Koefoed, DK/FR 2021)
still uit The Lost Leonardo (Andreas Koefoed, DK/FR 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.