Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Ash is Purest White

Ash is Purest White

Jia Zhang-ke / CN, FR, JP, 2018 / 141 min.

Misdaadepos over meedogenloos kapitalisme is een knetterende mix van entertainment en sociale kritiek. Hoofdrolspeler Zhao Tao overtreft zichzelf in een betoverende rol. Ash Is Purest White deed mee in de competitie voor de Gouden Palm in Cannes. Ruimtelijk werk van regisseur Jia Zhangke is nu te zien in de tentoonstelling Vive le cinéma!

Poster Ash is Purest White

Qiao (Zhao Tao) woont in een mijnstad die betere tijden heeft gekend. Haar vriend Bin is een onstuimige gangster die voor een corrupte projectontwikkelaar werkt. Nadat zijn baas is vermoord, stijgt Bin in rang en komt hij in het vizier van rivaliserende bendeleden.

Wanneer Bin in een hinderlaag wordt gelokt redt Qiao hem door een illegaal vuurwapen af te vuren. Ze wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Als ze vrijkomt zoekt ze naar een nieuwe identiteit in een veranderend China – een zoektocht die haar naar de Drieklovendam leidt.

De regisseur baseerde zich op scènes die tijdens de montage van zijn eerdere films Unknown Pleasures en Still Life sneuvelden. Ook ditmaal gebruikt hij een ingehouden tempo en long takes om zijn echtgenote en muze Zhao Tao te laten schitteren.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Jia Zhang-ke

Productiejaar

2018

Productieland(en)

CN, FR, JP

Originele titel

Jiang hu er nü

Lengte

141 min.

Taal

Chinees, Mandarijn

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still Ash is Purest White
Still Ash is Purest White

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op