Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Cobain

Cobain

Nanouk Leopold / NL, BE, DEUZE, 2018 / 94 min.

Nanouk Leopolds meest recente speelfilm draait om Cobain, die wegloopt uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en in Rotterdam een zwervend bestaan leidt. Het rauwe drama Cobain blinkt uit in acteursregie.

Poster Cobain

Cobain eist dat Mia hulp zoekt voor haarzelf en de baby, maar ze krijgen vervolgens knallende ruzie. Cobain vindt onderdak bij Wickmayer, Mia’s ex die een paar vrouwen voor zich heeft ‘werken’. Als Mia weer contact zoekt met Cobain, stuurt Wickmayer haar weg.

Cobain realiseert zich dat er iets moet gebeuren. Hij brengt Mia naar een verlaten plek waar hij haar opsluit om af te kicken. Langzaam knapt Mia op; als Cobain en Mia eindelijk naar elkaar toe groeien, slaat het noodlot toe.

Nanouk Leopold maakte eerder veelgeprezen films als Guernsey, Boven is het stil en Wolfsbergen, waarin ze ook al liet zien dat ze uitblinkt in acteursregie en niet terugschrikt voor een uitgesproken filmstijl.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Nanouk Leopold

Productiejaar

2018

Productieland(en)

NL, BE, DEUZE

Originele titel

Cobain

Lengte

94 min.

Taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still Cobain
Still Cobain

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op