Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still El año del descubrimiento 1

El año del descubrimiento 

Luis López Carrasco / ES, CH, 2020 / 200 min.

In een Spaanse bar in Cartagena komen verschillende generaties samen om te drinken, eten, roken en te praten. We luisteren mee met de verhalen van getuigen, demonstranten en stakers uit 1992, toen tijdens een protest een parlementsgebouw werd verwoest. Onderdeel Spanish Film Festival (ASFF).

Poster El año del descubrimiento
In 1992, 500 jaar na het begin van het Spaanse wereldimperium met de ontdekking van Amerika, presenteerde Spanje zich trots aan de internationale gemeenschap als een modern, ontwikkeld, dynamisch land via de Olympische Spelen in Barcelona en de Expo in Sevilla. Maar voor filmmaker Luis López Carrasco (1981, Murcia) was 1992 ook het jaar waarin het regionale parlementsgebouw in Cartagena werd verwoest tijdens furieuze protesten tegen de dreigende sluiting van verschillende lokale industrieën.

El año del descubrimiento roept deze bijna vergeten geschiedenis op in een typisch Spaanse bar in Cartagena, waar verschillende generaties samenkomen om te drinken, eten, roken en te praten. We luisteren mee met de verhalen van getuigen, demonstranten en stakers van toen en discussies onder jongere cafébezoekers over thema's als klassenbewustzijn, de economische crisis en de rol van vakbonden en andere levenskwesties.

Details

Regisseur

Luis López Carrasco

Productiejaar

2020

Productieland(en)

ES, CH

Originele titel

El año del descubrimiento 

Lengte

200 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Awards

Don Quixote International Feature Film Prize (Barcelona Independent Film Festival 2020), Goya Awards for Best Editing Sergio Jimenez and Best Documentary 2021.

Still El año del descubrimiento 2
Still El año del descubrimiento 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op