Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Happy Together 1

Happy Together

Bekijk trailer

Wong Kar Wai / HK, 1997 / 96 min.

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie.

Poster Happy Together

Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch.

samen gelukkig

Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer "samen gelukkig" te zijn met Ho.

weelderig

Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt. Christopher Doyle filmde in zowel lichtgevende monochrome beelden als weelderige verzadigde kleuren.

hartenbrekers

Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes.

...oogverblindende slow-motion beelden en onwereldse kleuren... (**** VPRO/Cinema.nl)

...Grappig...mooi...prachtig...met veel gevoel voor humor een klein, melancholisch verhaal met een universele strekking. (De Filmkrant)

...hartverscheurend...komt binnen met de kracht van de Iguaçu watervallen. Niet zo vreemd dus dat we het niet droog konden houden. (Cineville, Film van de week)

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Wong Kar Wai

Productiejaar

1997

Productieland(en)

HK

Originele titel

Happy Together

Lengte

96 min.

Taal

Kantonees, Mandarijn, Spaans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Wong Kar Wai

Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd. In the Mood for Love, Chungking Express, Fallen Angels, Happy Together, 2046 en de director's cut van zijn korte film The Hand. Vanaf 10 juni 2021 in Eye en landelijke theaters.

Lees meer
placeholder blur Wong Kar Wai

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Happy Together
Still Happy Together 3

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op