Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still La última primavera (Isabel Lamberti, NL 2020)

La Ultima Primavera

Isabel Lamberti / NL, ES, 2020 / 96 min.

Een zelfgebouwd huis in een Madrileense sloppenwijk is het onderkomen van de hechte familie Gabarre Mendoza. Hoe lang nog? Opkomend talent Lenina Ungari schreef het scenario en leidt de film in. 

poster La última primavera (Isabel Lamberti, NL 2020)

Sommigen noemen het de prijs van vooruitgang, anderen heffen hun vuist in protest. Als projectontwikkelaars vaart zetten achter hun plannen om de arme buitenwijk “La Cañada Real” te slopen, slaat de wanhoop toe in de familie Gabarre Mendoza.

Vader David, hardwerkende schroothandelaar, probeert de autoriteiten op andere gedachten te brengen, maar de bureaucratie zet de hakken in het zand. Zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich geen raad en ook de kinderen en de aangetrouwde familieleden worstelen met het besef dat alles zal veranderen.

sociaal-realistisch intiem

La última primavera werd geproduceerd door IJswater Films en is, na een aantal korte films, het speelfilmdebuut van de jonge Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti. Haar raamvertelling is zowel sociaal-realistisch drama als intiem portret van de familie Gabarre Mendoza die zelf alle rollen speelt.

De film ging vorig jaar in première op het filmfestival van San Sebastián en won daar de prestigieuze New Directors Award.

Isabel Lamberti is werkzaam als regisseur en researcher. Lenina Ungari, een van de nieuwe talenten in Eye’s tweemaandelijkse serie Badlands, schreef het scenario.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Isabel Lamberti

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL, ES

Originele titel

La Ultima Primavera

Lengte

96 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG

Drager

.mov, DCP

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
still La última primavera (Isabel Lamberti, NL 2020)
still La última primavera (Isabel Lamberti, NL 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op