Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Badlands: Lenina Ungari & Kevin Osepa

Lenina Ungari & Kevin Osepa

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: Lenina Ungari en Kevin Osepa.

Badlands: Lenina Ungari & Kevin Osepa

Lenina Ungari is een scenarioschrijver die vooral geïnteresseerd is in de betekenis van locaties. Haar films gaan vaak over echte mensen met echte problemen. Door dicht bij de realiteit te blijven en de personages eerlijk te behandelen, weet Ungari ontroerende scènes te scheppen. Te zien is de film L'última primavera en de korte film Niflheim, waarin twee anonieme mannen ontsnappen, honden op de hielen, en verstrikt raken in een besneeuwd bos.

Kevin Osepa

Kevin Osepa is een beeldend kunstenaar die werkt met film en fotografie; hij is geboren en getogen op Curaçao en nu gevestigd in Nederland. Zijn werk draait om zijn identiteit en de Afro-Caribische identiteit in een postkoloniale wereld. De verhalen die hij vertelt, zoals in Watamula, ook te zien tijdens Badlands, hebben vaak een persoonlijk uitgangspunt.

Hoewel de thema's die Osepa onderzoekt autobiografisch zijn, kan zijn werk ook gelden als quasi-antropologische studie. Met behulp van verschillende (experimentele) technieken creëert Osepa visuele vertellingen die handelen over thema's als afro-spiritualiteit, seksualiteit, mannelijkheid, dekolonisatie en familiebanden.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
Lenina Ungari
Kevin Osepa

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op