Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Leopold Emmen, schets voor filminstallatie (2020-2021)

Nanouk Leopold & Daan Emmen “Het licht vertelt het verhaal”

Bekijk trailer

Vive le cinéma!

Tijdens de specials bij de tentoonstelling Vive le cinéma! maken gasten en makers uit de expositie een reis door hun filmoeuvre. Nanouk Leopold en Daan Emmen bespreken hoe in hun installatie licht wordt ingezet om door de verschillende emotionele stadia van een verhaal te gaan.

poster Vive le cinéma! Tentoonstelling + film, talks & events

Kunstenaarsduo Nanouk Leopold (bekend van de films Wolfsbergen en Boven is het stil) en Daan Emmen maakt onder de naam Leopold Emmen zowel afzonderlijk als gezamenlijk werken voor film, theater en ruimtelijke presentaties. Hun eerste samenwerking was de zes uur durende film Close-Up voor het Size Matters-programma van het IFFR in 2009, die werd vertoond op het Hofpoort-gebouw in Rotterdam.

Daarna zijn de mogelijkheden van de architectonische ruimte altijd in hun werk blijven terugkomen. Niet verwonderlijk als je bedenkt hoe belangrijk locatie voor de films van Leopold is, en het werken met optische illusies en 3D voor Emmen.

Met Jan Pieter Ekker en Dana Linssen praten Leopold en Emmen aan de hand van hun gezamenlijke en individuele werk over licht en ruimte, en hoe in hun installatie licht wordt ingezet om door de verschillende emotionele stadia van een verhaal te gaan.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

116 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Jan Pieter Ekker & Dana Linssen

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op