Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Magnolia (Paul Thomas Anderson, US 1999)

Magnolia

Paul Thomas Anderson / US, 1999 / 186 min.

Een episch mozaïek van onderling verbonden personages op zoek naar geluk, vergeving en betekenis in de San Fernando-vallei. Met ingenieus scenario en uitmuntend acteerwerk van Tom Cruise, Julianne Moore, Jason Robards en Philip Seymour Hoffman. Winnaar Gouden Beer.

poster Magnolia (Paul Thomas Anderson, US 1999)
Tom Cruise speelt in Magnolia de beste rol uit zijn carrière, als een goeroe die zijn macho-filosofie over het temmen van vrouwen verkoopt onder de slogan 'Verleid en vernietig!'. Magnolia speelt zich af gedurende 24 uur waar hij en acht andere onderling verbonden hoofdrolspelers op zoek zijn naar geluk, maar moeite hebben om contact te maken. Allemaal proberen ze in het reine te komen met hun verleden.

Toeval speelt een grote rol zoals de prelude van vreemde maar waargebeurde voorvallen die plaatsvonden in 1911, 1958 en het begin van de jaren tachtig – een onweerstaanbaar begin, met jazzy visuals en filmische flair gebracht.

Anderson vertelde in interviews zich bij de constructie van zijn film te hebben laten beïnvloeden door songs van The Beatles, wat de symfonische vorm van Magnolia verklaart. Magnolia mondt zelfs bijna uit in een musical, als de personages, op de bodem van de put, elk zachtjes dezelfde regels zingen: 'It's not going to stop, when you wise up'.

Vertoning op 35mm bij de première van Andersons nieuwste film Licorice Pizza (vanaf 25 januari in Eye).

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Paul Thomas Anderson

Productiejaar

1999

Productieland(en)

US

Originele titel

Magnolia

Lengte

186 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Magnolia (Paul Thomas Anderson, US 1999)
still Magnolia (Paul Thomas Anderson, US 1999)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op