Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
header Badlands: Sharif Abdel Mawla & Bodil Matheeuwsen

Sharif Abdel Mawla & Bodil Matheeuwsen

Badlands

Regisseur en scenarist Sharif Abdel Mawla en scenarist Bodil Matheeuwsen vertellen over hun werk en inspiratiebronnen in Badlands, waarin nieuw Nederlands filmtalent zich presenteert in samenwerking met productiehuis Hollands Licht. Aansluitend vertonen we hun keuzefilm.

poster Badlands: Sharif Abdel Mawla & Bodil Matheeuwsen

Wie bepaalt het filmlandschap van de toekomst? Welke verhalen zullen worden verteld en in welke vorm? Talentvolle filmmakers in de eerste jaren van hun carrière laten van zich horen. De presentatie is in handen van Noa Johannes. Vandaag:

Sharif Abdel Mawla is regisseur en schrijver van de korte film Jetski en maker van de videoclip Adem Je In van S10, die voor Nederland meedoet met het Songfestival. Hij studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat hij begon te regisseren, werkte hij voor internationale merken en bureaus. Zijn eerste korte film 7 Marokkanen en Jos (2017) ging in première op het Nederlands Film Festival. Sharifs werk was te zien op Nowness, Hypebeast, Another Man, i-D, Fast Company en It's Nice That. Voor zijn werk ontving hij verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder een Webby Award, Cannes Lion, Lovie en Merit.

Bodil Matheeuwsen is scenarist, afgestudeerd aan de Filmacademie. Ze schreef het scenario van Porfotto, Verdwenen dagen en was co-scenarist van de eerste Nederlandse Netflixserie Ares. Ook ontving ze een van de drie realiseringsbijdrages Filmfonds voor Leeuwin. Bodil's interesse ligt bij het schrijven van klein menselijk drama, op een eigenzinnige manier. Tijdens haar opleiding schreef zij films over euthanasie, traumaverwerking en werkte ze mee aan een documentaire over het debat rondom pedofilie. Ze schreef in haar 2017 La Luz Prendida, een afstudeerfilm voor LUCA en ontwikkelde een virtual reality-workshop voor het Imagine Film Festival.

Als keuzefilm hebben Bodil en Sharif gekozen voor het meesterwerk The Night of the Hunter (1955) van Charles Laughton op 35mm uit het Eye-archief. Afhankelijk van de coronamaatregelen wordt deze film na hun programma vertoond of later in de week.

Badlands is een samenwerking tussen Eye en productiehuis Hollands Licht. Hollands Licht wil een plek zijn voor nieuw talent en ervaren talent. Een plek waar schrijvers, regisseurs, acteurs, producenten met allerlei verschillende achtergronden en ambities zich thuis voelen en waar ze hun droomprojecten kunnen waarmaken.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

120 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Noa Johannes

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
Sharif Abd el Mawla
Bodil Matheeuwsen

Mede mogelijk gemaakt door

logo Buma

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op