Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Capote Tapes (Ebs Burnough, US 2019)

The Capote Tapes

Bekijk trailer

Ebs Burnough / US, GB, 2019 / 99 min.

Reconstructie van het schandaal dat schrijver Truman Capote veroorzaakte in het decadente culturele wereldje. Burnough kreeg toegang tot nooit eerder gehoorde geluidsopnames van interviews met vriend en vijand van Capote.

poster The Capote Tapes (Ebs Burnough, US 2019)

Het zou zijn magnum opus worden, het meesterwerk dat hem legendarisch zou maken. Iedereen wist dat Truman Capote met een groot project bezig was, hij noemde het zelf Answered Prayers. Na de publicatie van de bestsellers Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was hij al een gearriveerd auteur.

Niet alleen door zijn literaire talent was hij een icoon van zijn tijd. Hij uitte zijn seksuele geaardheid onbeschroomd in mediaoptredens, in een tijd waarin dit nog verre van geaccepteerd was. Zijn gevatheid en gebrek aan discretie maakte hem een geliefde gast in de New Yorkse high society. Answered Prayers zou gaan over die elitaire wereld.

De uptown miljonairs en socialites vreesden pijnlijke onthullingen over de schaduwzijde van hun geliefde wereld. Maar het boek kwam nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Over het bestaan van een compleet transcript bestaan de wildste verhalen.

Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden in Capotes leven rond deze stormachtige periode. Maar The Capote Tapes is bovenal een viering van een van de meest kleurrijke auteurs van de twintigste eeuw.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Ebs Burnough

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

The Capote Tapes

Lengte

99 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Capote Tapes (Ebs Burnough, US 2019)
still The Capote Tapes (Ebs Burnough, US 2019)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op