DocLab Live: Bloodless - Guided by the Ghost of a Korean Sex Worker

Voorstelling bij de VR-installatie Bloodless van Gina Kim – over het treurige lot van een jonge  Koreaanse sekswerker. Sietz van der Aa (filmprogrammeur CinemAsia Filmfestival) en Annelies Termeer (projectleider digitaal VPRO) reflecteren samen met Gina Kim (live skypestream) op historisch filmmateriaal uit de EYE-collectie en researchmateriaal van Gina Kim over de invloed van de Amerikaanse bases op de Koreaanse bevolking. Centraal staat de vraag hoe verschillende media in diverse tijdperken het conflict verbeeldden, en met welk effect.

Gina Kim (1973) is actief als regisseur, scenarist en producent. Met haar VR-installatie Bloodless (12’) [titel activeren]  – van 16 t/m 26 november te zien in EYE's VR Room - won ze de Best VR Story Award van het filmfestival van Venetië. De 360-gradenfilm toont de aanloop naar de moord op een jonge sekswerker in Dongducheon, een stadje in Zuid-Korea waar ongeveer zesduizend Amerikaanse soldaten zijn gelegerd.

In Bloodless – Guided by the Ghost of a Korean Sex Worker vertelt de regisseur per live skype over de achtergronden van haar opzienbarende VR-project.

De reconstructie van de laatste uren van een jonge Koreaanse prostituee die in 1992 werd vermoord door een Amerikaanse militair, opende Kims ogen: de aanwezigheid van ca. veertigduizend Amerikaanse militairen op de bases in Zuid-Korea heeft een honderdtal ‘camp towns’ in het leven geroepen waar jonge vrouwen hun leven slijten in de prostitutie.

De gesprekken met Kim zijn doorsneden met historisch materiaal over de Koreaanse oorlog en de Amerikaanse militairen die sinds de jaren vijftig in Zuid-Korea zijn gestationeerd. Ook zijn er recente filmopnamen van Zuid-Korea te zien uit Kims research voor de installatie.

Het programma rond Gina Kim is een samenwerking van EYE, IDFA, DocLab en Amsterdam Art Weekend.   

 

 

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.