Skip to content

Wat is film?

Dagelijks geopend

Filmapparatuur (o.a. een mutoscoop) in de vaste presentatie
© Mike Bink

De permanente tentoonstelling is elke dag te bezoeken van 10:00 tot 19:00 op vertoon van een film- of tentoonstellingsticket en gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

Op de benedenverdieping en verspreid door Eye belichten verschillende onderdelen de wereld van bewegend beeld. Maak kennis met de ontwikkeling van film, van vroeger tot nu. Grasduin door de unieke collectie van Eye. Leer hoe de vroegste camera’s werken. Geniet van de mooiste fragmenten. Maak je eigen flipboek of animatiefilm. Het kan allemaal, in de permanente tentoonstelling Wat is film?.

Een tiener speelt met filmapparatuur in de vaste presentatie
© Martin Hogeboom
In een overwoekerd veld duikt de kop van een wit paard op van achter weelderig groen. Op de achtergrond is er de gevel van houten huizen die betere dagen hebben gekend.
Janis Rafa, Landscape Depressions, 2023. Film still, single-channel video with sound, 25 min. Courtesy the artist © Janis Rafa
Rondleiding in Nederlandse gebarentaal door de permanente tentoonstelling
Rondleiding in Nederlandse gebarentaal door de permanente tentoonstelling

Uitleg en rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Eye Filmmuseum biedt rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) aan door de vaste presentatie. Ook kunnen bezoekers op eigen gelegenheid op hun smartphone video's in NGT kijken door het scannen van QR codes bij de verschillende onderdelen van de presentatie, zoals de zoötrope, de toverlantaarn, de Mitchell camera en het Green Screen.

Meer informatie

Het Panorama is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij