Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten. Eye Shop en Eye Study zijn geopend.

Meer informatie
Sluit
campagnebeeld Sunsets

Openluchtvertoningen

Sunsets

20 — 25 augustus 2021

still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)
still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)

Tijdens Sunsets kun je in de buitenlucht kijken naar klassiekers en nieuwe films. Naast Waterworld, The Piano en I Don’t Wanna Dance is er nagelbijtende spanning in de film noir The Night of the Hunter. Op de avond van volle maan vertonen we To the Moon uit de Previously Unreleased-serie. Een van de hoogtepunten is de première van de fonkelnieuwe restauratie van Cha-cha (1979), een woelig tijdsbeeld van de rauwe Amsterdamse punk en new wave scene eind jaren zeventig met in de hoofdrollen Herman Brood en Nina Hagen.

Relaxed met een drankje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan, want Eye viert dit jaar haar 75-jarig bestaan met openluchtvoorstellingen in het park bij het museumgebouw. Bij zonsondergang kun je deze zomer tijdens Sunsets kijken naar een vooruitblik op komende Eye-programma’s, zoals Cinema Ecologica, Women Make Film en Badlands, en de afsluiting van Film Noir.

still uit The Night of the Hunter (Charles Laughton, US 1955)
still uit The Night of the Hunter (Charles Laughton, US 1955)
still uit Waterworld (Kevin Reynolds, US 1995)
still uit Waterworld (Kevin Reynolds, US 1995)

De films worden geprojecteerd op een scherm van 5 x 12 meter, digitaal of op 35mm. Alle voorstellingen worden kort ingeleid door de programmeurs van Eye. Ook zijn er voorprogramma’s met muziek en spoken word. Voor Waterworld geeft theatermaker en schrijfster Anoek Nuyens een flitslezing over het belang van het maken van toekomstscenario's. Op het festivalterrein rijdt ook de Vliegende Vleugel op wielen rond, bespeeld door pianiste Keiko Shichijo.

Praktische informatie

Toegang is op basis van reservering via eyefilm.nl voor maximaal 4 personen. Met een reservering ben je dus zeker van een plaats. Je krijgt een stoel en een koptelefoon, je kunt geen eigen stoel meenemen. Bij slecht weer wordt op de dag zelf besloten of de voorstelling doorgaat. We sturen dan een mailing naar de mensen die hebben gereserveerd.

still uit To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)
still uit To the Moon (Tadhg O'Sullivan, IE 2020)

Borrelpakket

Wil je je openluchtvoorstelling en afmaken met een hapje en een drankje van Eye Bar Restaurant?

Reserveer een borrelpakket
still uit I Don't Wanna Dance (Flynn von Kleist, NL 2020)
still uit I Don't Wanna Dance (Flynn von Kleist, NL 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.