Skip to content

Int'l promotie NL film

SEE NL, een samenwerking tussen Eye Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds, is verantwoordelijk voor de internationale promotie van Nederlandse film, filmindustrie en filmcultuur.

De specifieke kerntaak van Eye Filmmuseum onder de noemer van SEE NL betreft de promotie van Nederlandse films en filmprofessionals wereldwijd met het doel zoveel mogelijk Nederlandse films op (onder andere) internationale festivals te vertonen aan internationale filmprofessionals en voor een zo groot mogelijk, internationaal publiek. Daarnaast adviseert SEE NL producenten over mogelijke internationale sales agenten en distributeurs en vice versa. Op deze manier probeert SEE NL de bekendheid en zichtbaarheid van Nederlandse films in het buitenland te vergroten en de positie van de Nederlandse film op de internationale markt te verstevigen.

logo SEE NL (Eye International)

SEE NL is daarom hét expertisecentrum voor informatie over internationale filmfestivals en markten. Zowel voor speelfilms, documentaires, korte films, animatie en experimentele films biedt SEE NL een passend advies. Producenten en filmmakers kunnen al in een vroeg stadium van de filmproductie bij SEE NL advies inwinnen over internationale promotie, festivals en sales.

Bezoek SEE-NL.com

Het lobby- en promotiewerk van SEE NL is alleen mogelijk wanneer wij beschikken over zoveel mogelijk up-to-date kennis. Producenten en filmmakers verzoeken wij daarom alle informatie over de films, festivalselecties, gewonnen prijzen en de verkoop, zo vroeg mogelijk met ons te delen.

SEE NL

Ik zoek informatie over...

header Festival de Cannes

Filmfestivals & tips

Lees meer over het belang van filmfestivals voor jouw film, wat wij voor jou kunnen betekenen en check de aankomende ‘festival submission deadlines’.

De European Film Market, Berlinale 2019
De European Film Market, Berlinale 2019

Sales Agents

Verkoop van een film aan het buitenland is een specialistisch en tijdrovend traject. De Sales Agent, die de film aan buitenlandse distributeurs verkoopt, biedt uitkomst.

Academy Awards

Academy Awards – Nederlandse Oscar-inzending

SEE NL treedt op als de officiële organisatie die de selectie en aanmelding van de Nederlandse Oscar-inzending coördineert voor de categorie International Feature Film.

Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno
Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno voor de première van Instinct (2019).

Financiële ondersteuning

Voor een aantal festivals kan SEE NL een bijdrage leveren in de reiskosten van de regisseur en/of producent zodat zij op het festival hun film kunnen vertegenwoordigen.

© Ralph Richter
© Ralph Richter

Internationaal cultuurbeleid

SEE NL is één van de Nederlandse culturele instellingen belast met de uitvoering van het internationaal cultuurbeleid gericht op de Nederlandse film en filmindustrie.

European Film Promotion

SEE NL is lid van European Film Promotion (EFP). EFP biedt een breed scala aan promotionele programma’s en strategieën voor de Europese filmindustrie.

SEE NL magazine covers

SEE NL Publicaties

SEE NL brengt verschillende publicaties uit, waaronder de jaarlijkse SEE NL Film Catalogus waarin een overzicht wordt gegeven van de huidige Nederlandse filmproducties.

Still uit Last Days of Spring
Still uit Last Days of Spring

Meld je film aan bij SEE NL

Nieuwsgierig naar de verschillende SEE NL publicaties en selecties waarvoor je jouw film aan kan melden?

logo SEE NL (Eye International)

Explore NL op SEE-NL.com

Voor het laatste internationale nieuws over NL films en filmprofessionals, breng een bezoek aan SEE-NL.com.

Presentator Cesar Majorana en het onderzoek naar scamfestivals

Scam festivals

Tijdens de research voor podcastreeks Op de vijfde rij… stuitte de redactie op een interessant verschijnsel: filmfestivals die niet echt (of echt niet) lijken te bestaan. In drie afleveringen, die bijna luisteren als een true crimeserie, probeert presentator Cesar Majorana te ontrafelen hoe dat nou precies zit.

Luister de podcast