Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Where Do We Go Now?

Arabische vrouwen achter de camera

EYE werpt licht op een interessante ontwikkeling: de internationale doorbraak van de vrouwelijke filmregisseur uit de Arabische wereld. ‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden.

Het programma toont de beste speelfilms van de afgelopen twintig jaar inclusief premières, documentaires en korte films. Met interviews, gasten en debat.

Mag Het Licht Aan festival

Op 21 juni kunt u op vertoon van uw festivalticket voor Mag Het Licht Aan festival met korting naar de films van Where Do We Go Now? U betaald €8,50 in plaats van €10. 
 
Mag Het Licht Aan is hét zomers filosofisch festival voor idealisten en wereldverbeteraars. Laat je op deze dag inspireren met vernieuwende strategieën en ideeën voor een mooiere en eerlijkere wereld. Centraal staan ideeën over wat we verstaan onder duurzame mens-zijn. Het is een festival over menselijke veerkracht en creativiteit, toekomstbestendige waarden en mensenrechten, alledaags klein en groot geluk. 21 juni in de Tolhuistuin, 2 minuten lopen van EYE.  
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.maghetlichtaanfestival.nl

Activiteiten buiten EYE

Wetenschap in het Midden-Oosten in ‘Science and Islam’ op NPO Doc: Maandag 8, 15 en 22 juni om 20.25 uur op NPO Doc
In deze BBC reeks uit 2009 diept presentator Jim Al-Khalili de betekenis uit van de vele wetenschappelijke uitvindingen die plaatsvonden tussen de 8ste en 14de eeuw in de Islamitische wereld.

Volledig aanbod

Van A tot Z