Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kuap (Nils Hedinger, CH 2018)

Cinemini: Gewoon anders

Cinemini: Gewoon anders

In deze aflevering van Cinemini voelen of zijn alle personages anders dan de anderen en willen ze heel graag bij de anderen horen. Gelukkig loopt het in elk verhaal heel goed af. Cinemini is er speciaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar, met spelbegeleiding. 

poster Cinemini

Blauwe maan (Marsha Onderstijn, NL 2014, 2')Wanneer Zon ontdekt dat Maan “s nachts eenzaam is, bedenkt hij samen met de dieren een plan om Maan op te vrolijken.

Kuap (Nils Hedinger, CH 2018, 7')Een kikkervisje mist steeds de kans om een kikker te worden. Hij is anders dan alle andere kikkervisjes die wel een kikker worden. Daardoor blijft hij elk jaar weer alleen achter. Gelukkig is er genoeg te ontdekken in het water en de lente komt elk jaar weer terug. Een klein verhaal over groter worden.

Looks (Susan Hoffman, DE 2014, 4')Looks vertelt het verhaal van een grijze lynx die niet zo goed past in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren. Hij wordt buitengesloten en gepest door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptie neemt hij drastische maatregelen.

Zebra (Julia Ocker, DK 2013, 3')Wanneer Zebra per ongeluk tegen een boom aan loopt, ontdekt hij een bijzondere eigenschap.

Coucouleurs (Oana Lacroix, CH 2018, 6')In een groot bos waar alle eenkleurige vogels leven, heeft iedereen zijn plek gevonden in een boom die op hen lijkt. Maar wat gebeurt er dan met die vogel die twee kleuren heeft?

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
Zebra still 02
Coucouleurs fall

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op