Skip to content

Iedere zondagochtend

Cinemini

Film en spel voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Kleuters spelen tijdens Cinemini met lichtbakken
© Corinne de Korver

Elke zondagochtend vertoont Eye's Cinemini bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van Eye. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend film en aansluitend spel in een lichtlandschap, ontwikkeld door Taartrovers. Hier onderzoeken ze hoe licht schaduwbeelden creëert. Waar komt het beeld vandaan, hoe verdwijnt het in het niets, wordt het groter of kleiner, of krijgt het een andere vorm? En welke verhalen kunnen ze er mee spelen? Wat zien ze in de vormen? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Kleuters spelen tijdens Cinemini met lichtbakken
© Corinne de Korver

Cinemini is regelmatig uitverkocht. Koop je ticket van tevoren online om teleurstellingen te voorkomen.

In een illustratie op een roze achtergrond vormen abstracte kleurrijke vormen een veelheid aan clownachtige gezichten die verschillende emoties uitdrukken
Taartovers heten je welkom en begeleiden de activiteiten tijdens Cinemini
© Bete van Meeuwen
Kleuters spelen tijdens Cinemini met lichtbakken
© Corinne de Korver

Programma

Elke derde zondag van de maand is een gebarentolk NGT aanwezig bij Cinemini.

In een velgekleurde illustratie kijkt een groene kikker naar het witte gebouw van Eye, waarvan sommige mensen van zeggen dat het op een zittende kikker lijkt

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

Lees meer

In samenwerking met:

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online.