Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Fall Guy (Kinji Fukasaku, JP 1982)

Fall Guy

Kinji Fukasaku / JP, 1982 / 109 min.

Een komedie over een samoerai-filmster die misbruik maakt van de loyaliteit van een van zijn toegewijde volgelingen. Deze stuntman moet zich in allerlei bochten wringen voor zijn filmstervriend. Van de maker van culthit Battle Royale.

poster Fall Guy (Kinji Fukasaku, JP 1982)

Yasu is lid van de entourage van filmster Ginshiro. Hij stemt ermee in om met Ginshiro’s zwangere minnares te trouwen om een schandaal te voorkomen en de carrière van zijn baas te redden. Yasu moet vervolgens gevaarlijk werk als stuntman aannemen om zijn nieuwe gezin te onderhouden.

Hoewel de film zich afspeelt tijdens de productie van een samoerai-epos op het Toei-studioterrein in Kyoto, is het nauwelijks een eerbetoon aan de wereld van de cinema te noemen. Net als in Kinji Fukasaku’s eerdere meesterwerk Battles Without Honor and Humanity, legt Fall Guy het onrecht bloot dat wordt aangedaan aan eerlijke, hardwerkende mannen die corrupte bazen dienen. Het verschil is dat hij nu geen laaggeplaatste yakuza in de criminele onderwereld volgt maar de stuntmannen op een filmset, het voetvolk van de entertainmentindustrie.

De Japanse titel Kamata kôshinkyoku verwijst naar het themalied van de befaamde Shochiku-studio. Van Kinji Fukasaku bracht het Filmmuseum eerder Cops vs Thugs uit.

Vertoning op 35mm.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Kinji Fukasaku

Productiejaar

1982

Productieland(en)

JP

Originele titel

Kamata kôshinkyoku

Lengte

109 min.

Taal

Japanese

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Onderdeel van

Shochiku 100

Yasujiro Ozu, Masaki Kobayashi, Takeshi Kitano: het zijn de grootmeesters van de Japanse cinema. Maar wie weet dat hun werk mogelijk is gemaakt door Shochiku? Eye staat in 2022 stil bij het meer dan honderdjarig bestaan van een van de oudste en grootste filmmaatschappijen van Japan.

Lees meer
campagnebeeld Shochiku 100
still Fall Guy (Kinji Fukasaku, JP 1982)
still Fall Guy (Kinji Fukasaku, JP 1982)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op