Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Japón (Carlos Reygadas, MX/DE 2002)

Japón

Carlos Reygadas / MX, 2002 / 130 min.

Uitzonderlijk portret van een in Mexico-Stad levende uitgebluste veertiger die naar het platteland trekt. Hij vindt onderdak bij een bejaarde, diepgelovige vrouw. Een bijzondere liefde bloeit op.

poster Japón (Carlos Reygadas, MX/DE 2002)

De man trekt naar zijn bergachtige geboortestreek om zelfmoord te plegen. Daar ontmoet hij een vrome oudere vrouw (Magdalena Flores) die zijn verlangens opnieuw doet ontwaken.

Voor Japón maakte Reygadas gebruik van niet-professionele acteurs en filmde hij op 16mm-CinemaScope-formaat. De ruige schoonheid van het Mexicaanse platteland is aards en bijna tastbaar; Reygadas creëert een mentaal landschap, waarin religie zich vermengt met seks, het leven met de dood, en het dierlijke met spiritualiteit.

Met zijn bedwelmend speelfilmdebuut Japón vestigde Reygadas in één klap zijn naam als bijzonder arthouseregisseur. 'Zijn films zijn beter te begrijpen door te kijken, luisteren en ervaren, dan door te denken of verklaren', schreef de Filmkrant.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Carlos Reygadas

Productiejaar

2002

Productieland(en)

MX

Originele titel

Japón

Lengte

130 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
still Japón (Carlos Reygadas, MX/DE 2002)
still Japón (Carlos Reygadas, MX/DE 2002)

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op