Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Nuestro tiempo

Nuestro tiempo

Carlos Reygadas / MX, 2018 / 177 min.

Juan en zijn vrouw Esther hebben een stierenranch in de Mexicaanse deelstaat Tlaxcala. Wanneer Esther een affaire krijgt met een andere man komt de relatie onder spanning te staan. De ranchero en zijn vrouw worden gespeeld door regisseur Carlos Reygadas en zijn echtgenote Natalia López. Ruimtelijk werk van Reygadas is nu te zien in de tentoonstelling Vive le cinéma!

Poster Nuestro tiempo

Ooit hebben ze afgesproken dat seks buiten het huwelijk geen punt is, mits beide partners er open over zijn. Maar wanneer Juans echtgenote Esther een affaire krijgt met paardentrainer Phil komt de afspraak onder druk te staan. Juan verwijt zijn vrouw dat ze niet alle details van de affaire met hem deelt. Vervolgens begint hij obsessief al haar gangen na te gaan.

Bevatte Reygadas' Post tenebras lux (2012), al autobiografische elementen, ditmaal gaat de regisseur nog een stapje verder. Door zichzelf, zijn echtgenote én hun kinderen in de belangrijkste rollen te casten, voegt hij een prikkelende extra laag toe aan zijn driehoeksdrama.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Carlos Reygadas

Productiejaar

2018

Productieland(en)

MX

Originele titel

Nuestro tiempo

Lengte

177 min.

Taal

Spaans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still Nuestro tiempo
Still Nuestro tiempo

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op