Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Petrov's Flu (Kirill Serebrennikov, RU 2021)

Petrov's Flu

Bekijk trailer

Kirill Serebrennikov / RU, 2021 / 146 min.

De Russische filmmaker en theaterregisseur Kirill Serebrennikov keert na bijna twee jaar huisarrest terug met een anarchistische vertelling over een dag uit het leven van striptekenaar Petrov en zijn familie, in de greep van de griep. Petrov’s Flu is een wilde mix van fantasy, parodie en snijdend sociaal commentaar op post-Sovjet-Rusland.  

poster Petrov's Flu (Kirill Serebrennikov, RU 2021)

Serebrennikov werd in 2019 onder huisarrest geplaatst op aanklacht van geldverduistering rond de productie van Leto, zijn speelfilm over de ondergrondse muziekscene in het Leningrad van de jaren tachtig.

De aanklacht was overduidelijk geprefabriceerd door de Russische overheid, die Serebrennikovs kritische kijk op de Sovjet-Unie en de schijndemocratie van 21ste-eeuws Rusland in het verkeerde keelgat schoot.

Nu is de regisseur terug met een nieuwe parabel over zijn vaderland. Petrov’s Flu – naar een roman van Aleksej Salnikov - schildert een dag uit het leven van de Petrov-familie in Jekaterinenburg, dat overvallen is door een griepepidemie.

Waanvoorstellingen

Petrov, een vermoeide striptekenaar, zijn vrouw Petrova, bibliothecaresse, en hun zoontje kampen met hoge koorts. Petrov wandelt door de grauwe, verarmde stad, ijlt en verliest zich in waanvoorstellingen. De ogenschijnlijk kalme Petrova ontpopt zich als dodelijke fantasy-superheldin die alle mensen vermoordt die haar niet aanstaan.

Petrov’s Flu is een anarchistische mix van werkelijkheid en fantasie, een koortsachtige satire op het moeizame leven in de post-Sovjet-Unie, waar een cynische oligarchie de rechten van gewone burgers met voeten treedt. De filmstijl is opmerkelijk beweeglijk en energiek en werd al vergeleken met de high-voltage-cameravoering van Emir Kusturica.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Kirill Serebrennikov

Productiejaar

2021

Productieland(en)

RU

Originele titel

Petrovy v grippe

Lengte

146 min.

Taal

Russian, English

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Petrov's Flu (Kirill Serebrennikov, RU 2021)
still Petrov's Flu (Kirill Serebrennikov, RU 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op