Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Rebels of the Neon God (Tsai Ming-liang, TW 1992)

Rebels of the Neon God

Tsai Ming-liang / TW, 1992 / 106 min.

Taipei, begin jaren negentig. De economieën van Zuidoost-Azië zijn stormachtig in opkomst, maar de jongeren zijn voornamelijk apathisch. Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm belicht een jongensvriendschap in de metropool; motoren, videospelletjes en meisjes zijn de ingrediënten, sfeervolle gitaarmuziek de muzikale omlijsting.

poster Rebels of the Neon God (Tsai Ming-liang, TW 1992)
Tsai Ming-liang richt zijn camera op Hsiao Kang en Ah Tze; de één een lamlendige puber die z'n examens niet haalt en het huis uit wordt gegooid, de ander een opgefokte jeugdcrimineel. De één rijdt scooter, de ander heeft een motor die hij vertroetelt. In lang aangehouden shots registreert Tsai hoe de levens van de jongens elkaar kruisen; er is bewondering, aantrekkingskracht en agressie, de homo-erotische ondertoon is onmiskenbaar.

Rebels of the Neon God is stadsportret en allegorie over volwassen worden in een. De groeiende welvaart van Taiwan brengt de westerse consumptiecultuur onder handbereik, maar trekt ook een wissel op persoonlijke relaties: eenzaamheid is de prijs. Voor deze onnadrukkelijk gebrachte boodschap vindt Tsai in al zijn films steeds nieuwe beelden en invulling.

Nieuw gerestaureerde digitale kopie.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Tsai Ming-liang

Productiejaar

1992

Productieland(en)

TW

Originele titel

Ching shao nien na cha

Lengte

106 min.

Taal

Min Nan Chinese, Mandarin Chinese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Rebels of the Neon God (Tsai Ming-liang, TW 1992)
still Rebels of the Neon God (Tsai Ming-liang, TW 1992)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op