Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)

The Cherries : Eye Research Labs Awards 2022

Eye Research Labs Awards 2022

Studenten van de academies die deelnemen aan de Research Labs buigen zich over het werk van studenten van de andere audiovisuele opleidingen. De winnaar mag een eigen avond in Eye samenstellen.

poster Research Labs 2022
Het gaat een lange dag worden in Eye. Tussen tien uur ochtends en tien uur ’s avonds krijgen nieuwe talenten van de audiovisuele opleidingen ruimte om hun werk te vertonen, waarna een studentenjury van 'Cherrypickers' zich buigt over de vraag wie de 'Cherries' krijgen voor de best geprogrammeerde voorstelling, het meest verrassende werk, het meest urgente werk en de 'wild cherry'.

Iedere academie krijgt ruimte voor een presentatie van een uur; de winnende films worden vertoond in een van de state of the art-zalen van het filmmuseum.

Maar dat is niet alles: later in het jaar mag een van de winnaars een avond samenstellen voor de Badlands-serie, waarin nieuw filmtalent zich presenteert met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van inspirerende makers.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

30 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Research Labs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Lees meer
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)
Research Labs 2022 Performance SWITCH

Winnaars 2022

Tijdens de feestelijke tiende editie op 12 februari zijn de beste, urgentste en verrassendste werken bekroond door de Cherry Pickers, een groep studenten van de deelnemende academies.

Lees meer over de winnaars

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op