Skip to content
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)

Research Labs

Eye geeft een podium aan de nieuwste generatie filmmakers en curatoren

12 februari 2022

Research Labs 2022: St. Joost

De Eye Research Labs van Eye on Art bieden ruimte aan een nieuwe generatie curatoren en kunstenaars om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Studenten van verschillende kunstacademies en universiteiten wordt gevraagd een programma samen te stellen met eigen werk en films (waaronder remixes) uit de collectie van Eye. De Research Labs volgen geen strikt format en zijn vaak een culturele cross-over tussen film en andere kunstvormen.

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Research Labs 2022: Sandberg
Research Labs 2022: Piet Zwart

Academies die deelnemen aan de Research Labs zijn: het Sandberg Instituut, de Gerrit Rietveld Academie, de Universiteit Leiden, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Universiteit van Amsterdam, het Piet Zwart Instituut, de VR Academy en het Master Institute of Visual Cultures.

Aan het einde van de dag bekronen de Cherry Pickers, een groep van studenten van de deelnemende academies, het best samengestelde programma, het urgentste werk, het verrassendste werk met een Cherry en kennen ze ook een Wild Cherry toe. De Cherries zijn ontworpen en geprint door kunstenaar Tibor Dieters.

Een performance bij Switch tijdens Research Labs 2022
Een performance bij Switch tijdens Research Labs 2022

Winnaars 2022

Tijdens de feestelijke tiende editie op 12 februari zijn de beste, urgentste en verrassendste werken bekroond door de Cherry Pickers, een groep studenten van de deelnemende academies.

Lees meer over de winnaars
poster Research Labs 2022

Programma

still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Meer over Eye on Art

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.