Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Julia Ducournau / FR, BE, 2021 / 108 min.

Winnaar Gouden Palm in Cannes is een psychopathische mix van Crash en Tetsuo, over de gespannen verhouding tussen een vader en dochter, een seriemoordenaar die zwanger wordt van een Cadillac. Na haar verpletterende debuut Raw komt Julia Ducournau opnieuw met een wilde, subversieve thriller.

poster Titane (Julia Ducournau, FR 2021)

Sinds haar vroege korte films heeft Julia Ducournau een zwak voor body horror, protheses, speciale effecten en lichamelijke mutaties. Na haar intieme kannibalendrama Raw (Grave) gaat ze vol gas met Titane, na The Piano pas de tweede film van een vrouwelijke regisseur die de Gouden Palm won.

In Titane stopte ze excessief geweld, schaamteloos naakt, gender-bending en een vleugje sciencefiction – met een twist, zoals alleen Ducournau dat kan. Met haar meer dan gewaagde film verkent Ducournau opnieuw duistere paden die maar weinig regisseurs durfden te bewandelen.

Titane toont het geweld "als het begin van iets, als het opschudden van fundamenten die al te lang op hun plaats liggen", aldus de filmmaker zelf. Toch gaat haar film ook over afkomst en liefde, of in haar woorden "een verhaal over hoe liefde wordt geboren". Het bijna verzadigde kleurgebruik lijkt een tegenwicht te willen bieden tegen het donkere verhaal. Een ongrijpbare, ongetemde film.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Julia Ducournau

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Titane

Lengte

108 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Titane (Julia Ducournau, FR 2021)
still Titane (Julia Ducournau, FR 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op