Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Research Labs 2022: VRA Academy

VR Academy: Crowning Gods and Slave

Research Labs 2022

Elk jaar krijgen studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de kans om een ​​onderzoeksperiode aan te vragen bij de VRSpace (VRAcademy). Conservatorium-masterstudent Xillan Macrooy presenteert ‘Crowning Gods’, een live performance die het sonische en visuele samenspel onderzoekt. Zijn volumetrische VR videoclip “Slave” zal ook vertoond worden.

poster Research Labs 2022

Onze gedeelde geschiedenis is besmeurd met verhalen over oorlogen voor religieuze, politieke en raciale dominantie. Om ons een toekomst voor te stellen die diversiteit en inclusiviteit viert, moeten we het idee van superioriteit loslaten. De VR voorstelling ‘Crowning Gods’ schetst een scène van een confrontatie tussen twee leiders uit verschillende werelden, die elkaar op spiritueel en ideologisch vlak uitdagen door existentiële vragen op te werpen.

De deelnemende studenten aan de Research Labs en iedereen met een ticket voor een film in Eye kan tussen 11:00 en 21:30 het VR werk ervaren, behalve tussen 16:00 en 18:00. Misschien moet je ervoor in de rij staan.

Talk en performance om 17:00

Xillan Macrooy en VR Academy docent en coordinator Nikki van Sprundel lichten het creatieve proces toe en Xilan Macrooy geeft een live performance bij zijn volumetric videoclip.

De voorstellingen van Eye Research Labs zijn Engelstalig. Ga naar de Engelse kant van de website voor de volledige tekst.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Research Labs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Lees meer
campagnebeeld Research Labs 2022 (VRAcademy)
Research Labs 2022 Performance SWITCH

Winnaars 2022

Tijdens de feestelijke tiende editie op 12 februari zijn de beste, urgentste en verrassendste werken bekroond door de Cherry Pickers, een groep studenten van de deelnemende academies.

Lees meer over de winnaars

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op