ontdek het gebouw

Op 4 april 2012 openden wij ons nieuwe pand aan de noordelijke IJ-oever van Amsterdam. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects maakte een spectaculair ontwerp voor het gebouw dat door pers en publiek enthousiast is ontvangen.

meer informatie en bereikbaarheid

Eye is de eerste grote culturele instelling die de sprong neemt over het IJ en streeft ernaar om het 'huis van de film' te zijn, een modern museum waar van alles te zien en te doen is op het gebied van film. Naast de exposities en filmvoorstellingen is ons gebouw alle dagen van de week gratis toegankelijk.

Het gebouw biedt onderdak aan vier moderne filmzalen van 315, 130 (2x) en 67 zitplaatsen. Er is volop ruimte voor tentoonstellingen (1.180 m² oppervlak), educatieve activiteiten en bijeenkomsten. Werkruimten, het Panorama, een winkel en een café-restaurant maken het aanbod compleet.

’s Zomers is het prettig toeven op het zonnige terras aan het water. Eye maakt deel uit van de nieuwe Amsterdamse stadswijk Overhoeks, genoemd naar de toren Overhoeks op het voormalige Shell Research-terrein.

In de permanente presentatie in het Panorama kunnen bezoekers van alle leeftijden speels kennis maken met onze collectie. Voor de films, de tijdelijke exposities en het Panorama zijn tickets te koop bij de entreebalie. Tickets voor films zijn ook online te koop, via de filmagenda op deze site.

rondleidingen
U kunt reserveren voor groepsrondleidingen over de architectuur van ons gebouw. Ook is het mogelijk om een rondleiding door de lopende tentoonstelling te krijgen. Klik hier voor meer informatie over de verschillende rondleidingen.

toegankelijkheid minder validen
Eye is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen. Op de begane grond rechts naast de trap van de hoofdentree is een deur die toegang geeft tot een lift. Via de lift kunt u alle verdiepingen van het gebouw bereiken. Wij hebben in het gebouw één rolstoel en één rollator beschikbaar.

plan je bezoek
Informatie over bereikbaarheid, toegankelijkheid en meer, zie de plan je bezoek-pagina. 

Bekijk Eye op Google Maps.

virtuele tour

Nog niet in Eye rondgekeken? Gebruik de Google Map en 'wandel' alvast door het gebouw. Virtuele tour op tablet of mobiel? Klik hier.

Bekijk onze actuele filmprogrammering

in vogelvlucht

Bekijk de buitenkant van Eye vanuit alle hoeken met deze prachtige drone-opname. Filmpje op tablet of mobiel bekijken? Klik hier.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Bekijk foto's van de bouw van het pand

foto's van de opening in 2012