Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo

Cinema Stadsleven: Shell Shock

In deze aflevering van Cinema Stadlsleven praat Tracy Metz, host van de talkshow Stadsleven in Pakhuis de Zwijger, met kunstenaar/vormgever Ronald Ophuis, dichter/schrijver Baban Kirkuki en de Syrische fotograaf Issa Touma. Special bij het programma Shell Shock in Eye, aansluitend vertoning van Notes from Aleppo en twee korte films van Issa Touma.

Metz presenteert twee keer per jaar in Eye Cinema Stadsleven, deze keer met bijzondere gasten uit verschillende kunstdisciplines: de bekende vormgever, architect en kunstenaar Ronald Ophuis, de Syrische fotograaf Issa Touma en de Iraakse dichter Baban Kirkuki.

geweld tegengaan

Issa Touma is oprichter van het International Photography Festival in Aleppo en initiatiefnemer van Art Camping, een jaarlijkse workshop voor jongeren van verschillende religieuze overtuigingen en etnische afkomst. Touma begon met de workshops kort na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog, in de hoop het geweld met artistieke interventies tegen te gaan.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Ronald Ophuis schildert taferelen uit oorlogssituaties, waarin soms geweld op een gruwelijke manier wordt verbeeld. In zijn werk komen veelvuldig de weduwen van Srebrenica voor, de gevangenissen in Syrië en de kindsoldaten van Sierra Leone.

Baban Kirkuki is een Iraaks-Nederlandse dichter en schrijver. Kirkuki vluchtte in 1999 uit Irak omdat zijn pen werd onderdrukt door het voormalige regime van Irak. Hij debuteerde in 2006 in Nederland met Op weg naar Ararat, 29 gedichten over Koerdistan, oorlog en angst, maar ook over bergen, de winter en de woestijn. Ook in de drie bundels die daarop volgen nemen zijn twee identiteiten een belangrijke plaats in.

Het gesprek wordt omlijst met filmfragmenten uit de Eye-collectie, aansluitend is de vertoning van Notes from Aleppo, dat onderscheiden werd met de World Press Award for Digital Storytelling.    

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student €8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z