Bekijk trailer

destricted_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Designing Erotica

Design en seksualiteit gaan deze avond een sensueel verbond aan. Ontwerper en curator Tom Loois (The No Sex Shop) ziet voor design een schone taak weggelegd: ze kan onze consumptiemaatschappij omvormen tot een samenleving waarin seksualiteit en intimiteit een grotere rol spelen.

Loois toont enkele korte video’s, een Rietveldstoel met gespen en – bijzonder – ‘bondagekasten’. Op het programma staan ook twee bijdragen aan Destricted (2006), een compilatie van zeven korte films van internationaal bekende kunstenaars over het ‘grensgebied tussen seks en beeldende kunst.’

Impaled (VS 2006, 38’) van fotograaf-filmer Larry Clark legt bloot hoe de seksuele beleving van jongeren wordt bepaald door de beelden van de porno-industrie; hun fantasieën en verlangens worden hierdoor gedicteerd en ingeperkt. In Balkan Erotic Epic (VS 2005, 13’)  analyseert Marina Abramovic wonderlijke seksuele tradities en rituelen op de Balkan; alles wat met voortplanting en seks te maken heeft blijkt er verbonden met etnische identiteit en nationalisme.