Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Miami Vice
  • Palmbomen II
  • Miami Vice
  • Palmbomen II
  • Miami Vice

Eyeshadow: Miami Vice + Palmbomen II

Sonny Crockett en Ricardo ‘Rico’ Tubbs waren de coole agenten die in de jaren tachtig in een snelle speedboat de drugsbazen van Miami achterna zaten, begeleid door de synthesizerklanken van Jan Hammer (‘Crockett’s Theme’). Michael Mann was de allesbepalende producent. Componist en muzikant Palmbomen II pakt na de vertoning van de pilot van de legendarische tv-serie Miami Vice (1984-1989) de draad op en geeft een live optreden.

De pilot van Miami Vice heet officieel Miami Vice: Brother's Keeper Part I & II, en won twee Emmy Awards: die van uitmuntend camerawerk en geluidsmontage. Deze eerste aflevering is al vintage Vice, met revolutionair gebruik van muziek en camerawerk waardoor de serie één lange videoclip lijkt. Zo rijden Crockett en Tubbs in hun Ferrari Daytona Spyder door de nachtelijke binnenstad van Miami op weg naar een confrontatie met een sinistere, moorddadige drugsbaron, als de soundtrack met In the Air Tonight van Phil Collins surrealistisch commentaar geeft. Ook Elvis, Crocketts huisdieraligator is al van de partij. 

Deze pilot van Miami Vice bestaat uit twee gedeeltes en werd voor het eerst uitgezonden op 16 september 1984. Regisseur is niet Michael Mann zelf maar Thomas Carter, die veel televisie deed, en later nog films als Metro met Eddie Murphy en Coach Carter met Samuel L. Jackson. 

Voorafgaand aan Miami Vice is de videoclip Carina Sayles van Palmbomen II te zien, met invloeden van oude Chicago-houseplaten, vroege Europese elektronica en vroege afleveringen van SF-serie The X-Files.

Palmbomen II

Palmbomen II speelt live na afloop van de legendarische, vernieuwende tv-serie. Kai Hugo werkt met minimale middelen, vaak op tape, en haalt zijn verzameling oude synths uit de kast voor een surrealistische reis naar een ingebeeld retro-paradijs, een buitenaardse gemoedstoestand gedrenkt in sci-fi-sferen. Hij doet dit als groep met Palmbomen, alleen als Palmbomen II, of als Betonkust, die je allemaal laten verdwalen in een melancholieke, dromerige wereld. 

Dress code: Miami yacht chic, pastel, loafer sokjes, flamingo’s optioneel

dress code

Miami yacht chic, pastel, loafer sokjes, Wayfarers, flamingo’s optioneel

toeslag

Voor deze film geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

Voor Eyeshadow: Miami Vice + Palmbomen II betalen We Are Public-pashouders slechts €2,50.

Subbacultcha-leden kunnen een uur voor aanvang op vertoon van hun lidmaatschap één vrijkaartje ophalen aan de kassa (zo lang de voorraad strekt).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z