Onderdeel van Where Do We Go Now?

I Am the One who Brings Flowers to her Grave

Hala Abdallah is aanwezig bij de film. Reis door het Syrische landschap, verweven met interviews met drie dissidenten die lang geleden uit Syrië naar Frankrijk zijn vertrokken. Zo ontstaat een poëtisch beeld van de vrienden van de filmmaakster, die ervoor gekozen hebben in ballingschap te leven. Winnaar Beste Documentaire in Venetië.

Filmmaakster Hala Abdallah is al 25 jaar verbannen uit Syrië. Haar gelauwerde documentaire is een persoonlijke verkenning van haar vaderland Syrië, waarin ze niet alleen reflecteert op het verlies waarmee zovele van haar landgenoten moeten leven, maar ook op hun enorme veerkracht. De regisseur verweeft interviews met drie van haar vrienden, die vele jaren geleden uit Syrië naar Frankrijk zijn vertrokken, met beelden van haar man Youssef Abdelke, een schilder die na lange tijd wordt herenigd met zijn moeder.

Abdallah begint aan een reis door het Syrische landschap, en neemt haar toevlucht aan zee, waar ze mijmert over de kracht van poëzie in het dagelijks leven. Ze tekent ondertussen de bijna vergeten levensverhalen van Syrische dissidenten op, en graaft zo laag voor laag dieper in de wereld van deze mensen die ervoor gekozen hebben in ballingschap te leven: niet alleen in geografische maar ook in innerlijke ballingschap.