• Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
  • Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
  • Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
  • Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
  • Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
Bekijk trailer

leaning_into_the_wind_andy_goldsworthy_trailer_1_2018_movieclips_indie

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy

Onderdompeling in de wereld van de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. Hij bewerkt enorme stenen en bomen, maar zoekt nog vaker de vergankelijkheid door kunst te maken met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels.

De landschapskunst van Andy Goldsworthy heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk. Hij rangschikt bladeren, maakt een spiraal van takken of bergen van stenen, en werkt met bloemblaadjes, rietstengels en regendruppels. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

boomtoppen

In Leaning into the Wind volgt de Duitse regisseur Thomas Riedelsheimer de kunstenaar op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst hebben gehad. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert - zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen - wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar ook krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge,”  aldus de kunstenaar. 

adembenemend

Leaning into the Wind is een onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy. Het bijzondere camerawerk ondersteunt de esthetische kracht van zijn kunstwerken. Riedelsheimer maakte eerder een portret van Goldsworthy in Rivers and Tides (2001) en voegt nu weer een nieuw perspectief toe op zijn adembenemende werk.