• Schapenheld
  • Schapenheld
  • Schapenheld
  • Schapenheld
Bekijk trailer

officiele_trailer_schapenheld_-_21_februari_2019_in_de_bioscoop_en_op_picl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Schapenheld

Schaapsherder Stijn wordt gedwongen te innoveren in een neoliberale wereld die haaks staat op zijn idealen, zo is te zien in deze filmische documentaire. Zal zijn strijd vruchten afwerpen of wordt hij gedwongen om met de kudde mee te gaan?

Schaapsherder Stijn heeft een romantisch wereldbeeld, maar zijn idealisme botst met de harde realiteit van de moderne ondernemer. Door de jaren heen kreeg de ontspannen en opgewekte herder een steeds korter lontje en raakte verbitterd. Een traditionele herder die vanwege extreme stress van de een op andere dag zijn haren kwijtraakt: hoe paradoxaal is dat. Was het hoeden van schapen niet het meest ontspannen en romantische beroep ter wereld? 

oorlog op de hei

“De stille heide is al lang niet meer zo stil. Er is oorlog op de hei”, volgens Stijn. Op observerende wijze toont deze filmische documentaire de harde realiteit van een moderne ondernemer die probeert zijn bedrijf draaiende te houden. 

massaproductie

Stijn en zijn familie vechten om hun rustige en eenvoudige leven te behouden, maar dit blijkt steeds moeilijker te worden in een dichtbevolkte, moderne wereld waar de kracht van geld en massaproductie zwaarder weegt dan goede bedoelingen en trage tradities. In een overgereguleerde samenleving is zijn zoektocht naar vrijheid een strijd die bijna te moeilijk is om te dragen. Zal zijn strijd vruchten afwerpen of wordt hij gedwongen om met de kudde mee te gaan?