Skip to content

Short Scores: Animistic Beliefs

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Animistic Beliefs koos voor Bloemencorso te Haarlem op 4 juni 1899.

Door Thijs Havens22 april 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Animistic Beliefs maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Bloemencorso te Haarlem op 4 juni 1899, een fragment uit de collectie van Eye.

Kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Wij zijn Marvin Lalihatu en Linh Luu. Samen zijn wij Animistic Beliefs. Wij zijn experimentele muzikanten en producers en houden ons bezig met muziek en kunst, geïnspireerd op onze culturele achtergronden. Marvin is Moluks-Nederlands en Linh is Vietnamees-Chinees.

Waarom hebben jullie voor dit specifieke fragment gekozen?

Wij hebben voornamelijk gekeken naar de bewegingen - we hoopten ook op beelden van dieren en bloemen en die kwamen hier beiden in voor.

Foto door Ali Lucchinelli

Wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze score?

Wij wilden een duistere sfeer creëren en spelen met spanning en contrasten. We wisten van tevoren al dat wij de beelden in een andere context wilden plaatsen qua gevoel.

Hoe zijn jullie te werk gegaan?

Voor de score hebben we een aantal field recordings gemaakt en onze stemmen en synthesizers opgenomen. De opnamen hebben wij vervolgens uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet, als het ware een muzikale collage.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten