Skip to content

Short Scores: BEA1991

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. BEA1991 koos voor Les Parisiennes (1897).

Door Thijs Havens04 november 2021

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
BEA1991 maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Les Parisiennes (1897), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Hi, ik ben BEA1991.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

De kleuring sprak me aan, en de materiële structuur van de meisjes. Het voelde alsof ik naar papier keek. Een soort 'vrij in de heide' lammetjes-dynamiek bij dansende kids en, wat verder uitgezoomd, het concept van jonge vrouwen die opgroeien in een (waarschijnlijk) strenge omgeving, en zich daarin voortbewegen, met alle probs van dien.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

De materie en frequentie van het beeld, hoe tastbaar het voelt om te kijken. Ook het feit dat het een snippet uit een veel groter moment is, en ik bijvoorbeeld dat rechtermeisje haar best zie doen maar ook zie dat ze het allemaal niet kan bijhouden. Deel één van de audio weerspiegelt het versnipperende keurslijf van meisjes die iets elegants 'moeten', deel twee onderstreept de interpretatie dat ze sterker zijn dan ze eruit mogen zien. En het rechtermeisje blijft mee dansen ook al is ze overal laat mee (cute!).

Hoe ben je te werk gegaan?

Met alle ramen open en dan heel lang m’n plas ophouden totdat ik heb wat ik zoek.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten