Skip to content

Short Scores: Donna Blue

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Donna Blue koos voor Een kinderfeest op 't eiland Marken (1899).

Door Thijs Havens15 oktober 2021

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Donna Blue maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Een kinderfeest op 't eiland Marken (1899), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Hi, Donna Blue hier! Wij zijn een duo dat samen muziek maakt, voornamelijk geïnspireerd op oude filmsoundtracks uit de jaren 60 en 70.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Vanwege de wisselwerking tussen het onschuldige, ouderwetse kinderfeestje, en het vervreemdende idee dat iedereen op het beeld allang niet meer leeft, maar kort weer tot leven wordt geroepen door dit project.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Oude Italiaanse horror, het Maypole-lied in The Wicker Man en de symboliek van het middeleeuwse danse macabre.

Donna Blue werkt aan de nieuwe soundtrack
Donna Blue werkt aan de nieuwe soundtrack

Hoe ben je te werk gegaan?

Op een zondagochtend in de woonkamer speelden we het fragment af op groot scherm. Daar zijn we samen overheen gaan componeren met een Mellotron keyboard, een oude handtrommel en gitaar.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten