Skip to content

Short Scores: Laura Agnusdei

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Laura Agnusdei koos voor The Tarantella, an Italian Dance (1898).

Door Thijs Havens28 januari 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Laura Agnusdei maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij The Tarantella, an Italian Dance (1898), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben elektro-akoestisch componist en saxofonist.

Waarom heb je voor dit specifieke fragment gekozen?

Ik koos voor deze clip omdat ik het zeer fascinerend vind hoe de glitch, het beschadigde stukje van het celluloid, ritmisch samenvalt met de videocontent, die op zichzelf al heel muzikaal is.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Ik heb gewerkt met samples uit Italiaanse volksmuziek, omdat ik wilde dat het coherent was met de beelden, maar ik heb deze samples ook gemixt met een springerige synth om het speelser te maken, een beetje zoals gekke popmuziek uit de jaren '80.

De studio set-up van Laura Agnusdei, met een laptop en verschillende audiovisuele apparaten, waaronder een mini-keyboard.
De studio set-up van Laura Agnusdei.

Hoe ben je te werk gegaan?

Ik heb geprobeerd het tempo van de muziek niet alleen met de dans, maar ook met de glitch-effecten overeen te laten komen. Om de glitch te benadrukken gebruikte ik de GRAIM carnatic delay plug-in (een digitaal apparaat gecodeerd door mijn vriend Daniele Fabris) op de cimbalen, en ik heb de lagere percussies van het ritmische patroon ook een beetje opgepompt, om het meer als een basdrum te laten klinken.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten