Skip to content

Short Scores: Legowelt

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Legowelt koos voor The Black Cat and Dinner For Two (1899).

Door Thijs Havens31 maart 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Legowelt maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij The Black Cat and Dinner For Two (1899), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Danny Wolfers, (elektronisch) muzikant en producer uit Den Haag. Ik breng albums/EP's/singles uit onder heel veel pseudoniemen, de bekendste is wellicht Legowelt. Daarbij doe ik veel sound design, ik maak bijvoorbeeld presets voor synthesizers en andere elektronische muziekinstrumenten, soundtracks voor videogames en films en van alles wat. Daarbij doe ik ook het een en ander aan de beeldende kant, wat ik integreer met mijn muziek, bijvoorbeeld in videoclips, platenhoezen en ik heb net een animatiefilm gemaakt waarbij ik de muziek doe.

Waarom heb je voor dit specifieke fragment gekozen?

Ik heb het in eerste plaats gekozen omdat het een fragment was met een verhaaltje. Het begint een beetje sinister en dan wordt het wat slapstickerig en het heeft een meerdere lagen, dus interessant voor de soundtrack.

Legowelt in zijn studio, liggend op de grond tussen allerlei instrumenten.
Legowelt in zijn studio, rammend op de toetsen van een keyboard.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Het ging een beetje automatisch allemaal, ik volgde gewoon wat er op het beeld kwam... dus geïnspireerd op het beeld. Ik heb het vrij noisey gemaakt, dat past goed bij al die artefacten en stofjes van de oude film.

Hoe ben je te werk gegaan?

Ik heb gewoon een beetje live gepield met synths op wat er met het beeld gebeurt, wat geluiden gekozen/geprogrammeerd die bij de actie passen. Je hoort eerst wat sinistere tonen en dat verandert als de man en vrouw in beeld komen, dan komt er een beetje een dromerig ‘klassiek’ romantisch melodietje in die naar een climax werkt. Op het einde zit ook nog een geluid wat doet denken aan een spinnende kat.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten