Skip to content

Short Scores: Ranie Ribeiro

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Ranie Ribeiro koos voor In the Friedrichstrasse (1899?).

Door Thijs Havens28 juli 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Ranie Ribeiro maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij In the Friedrichstrasse (1899?), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Ranie Ribeiro. Muzikant en producer uit Rotterdam.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Waar ik aan moest denken bij het zien van dit fragment is het gevoel van terug de tijd in wandelen. Dat klinkt misschien vreemd maar in combinatie met het beeld dat mooi consequent blijft, konden nieuwe details beter worden opgemerkt. Dit gaf mij de vrijheid om hier iets omheen te bouwen.

Hoe ben je te werk gegaan?

Het fragment speelde ik op een groot scherm af en daarbij improviseerde ik op mijn harp verschillende melodie├źn totdat ik iets had gevonden wat naar mijn gevoel bij het beeld paste. Vanuit daar kon ik het verder per laag uitwerken tot ik tevreden was met het eindresultaat.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten