Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Insieme Insieme (Bernardo Zanotta, FR/NL 2022)

Selected Artist's Moving Image

Selected Artist's Moving Image

Nieuw werk van Nederlandse kunstenaars en experimentele filmmakers dat onlangs is toegevoegd aan de collectie van Eye. Met korte films van filmmakers en kunstenaars als Karel Doing, Bernardo Zanotta en Lichun Tseng. De meeste filmmakers uit het programma zijn aanwezig voor een Q&A.

poster Eye on Art: Selected Artists Moving Image (still uit Insieme Insieme (Bernardo Zanotta, FR/NL 2022))
Deze nieuwe collectiefilms met kunstenaarsfilm en de korte experimentele films worden gedistribueerd door Eye en vertoond op internationale festivals.

Programma

 • still uit Insieme Insieme (Bernardo Zanotta, FR/NL 2022)

  Insieme Insieme (Bernardo Zanotta, FR/NL 2022, 37’)

  Drie vreemde bandieten brengen de herfst door in een dorp aan het Lago Maggiore. In hun vakantie appartement creëren ze een parallelle wereld, die in niets lijkt op hun omgeving. Terwijl de druk van de buitenwereld groter wordt, ontvoeren ze een toerist om hun leven een doel te geven.

 • still uit A Perfect Storm (Karel Doing, NL/GB 2022)

  A Perfect Storm (Karel Doing, NL/GB 2022, 3’)

  In deze landschapsfilm is het landschap op de emulsie van de film gedrukt. De kunstenaar heeft gebruikgemaakt van zaden, kleine samengestelde bloemen en andere kleine delen van gecultiveerde planten die in zijn tuin groeien en heeft wilde plantensoorten verzameld uit een nabijgelegen natuurgebied. De film bestaat uit gecomponeerde sequenties en delen die volledig 'zelf-georganiseerd' zijn. Zo verschijnen planten niet alleen als levenloze objecten, maar eerder als expressieve personages. Met een geïmproviseerde gitaarsolo van de onnavolgbare Florian Magnus Maier.

 • still uit Our Ark (Deniz Tortum, Kathryn Hamilton, NL/US 2021)

  Our Ark (Deniz Tortum, Kathryn Hamilton, NL/US 2021, 12’)

  De filmmakers maken een back-up van onze planeet en creëren 3D-modellen van dieren, regenwouden, steden en mensen. Ze archiveren alsof de ecologische ineenstorting kan worden afgewend door een digitale Ark van Noach met dieren en objecten. Our Ark is een essayfilm over hun inspanningen om een ​​virtuele replica van de echte wereld te creëren.

 • still uit Shunyata (Lichun Tseng, Robert Kroos, NL 2021)

  Shunyata (Lichun Tseng, Robert Kroos, NL 2021, 13’)

  Shunyata is ontstaan door filmbeelden en analoge golfvormen in lagen te stapelen, te construeren en te deconstrueren tot een meeslepende, zintuiglijke ervaring. Het roept een gevoel op van diepe meditatie en tijdloosheid door constante verandering en chaos.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

91 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)

Why in Eye

Van de afdruk van een plant op het filmmateriaal tot een vooruitblik naar een virtuele replica van de wereld waarin we leven. Over object, afbeelding en de vervanging van het object door de afbeelding.

Anna Abrahams
programmeur Eye

still uit A Perfect Storm (Karel Doing, NL/GB 2022)
still uit Shunyata (Lichun Tseng, Robert Kroos, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.