Skip to content
NLEN
still uit The Hurricane (Norman Jewison, US 1999)

The Hurricane

Norman Jewison / US, 1999 / 146 min.

Denzel Washington speelt op orkaankracht de rol van Rubin "Hurricane" Carter, een bokser die samen met John Artis ten onrechte werd gearresteerd voor de moord op drie mensen in een bar in New Jersey. Beide mannen werden veroordeeld tot drie keer levenslang.

poster The Hurricane (Norman Jewison, US 1999)

The Hurricane werd alom geprezen als een van Washingtons beste rollen, waarbij achter zijn kalme uiterlijk ook woede, trots en wanhoop over zoveel onrechtvaardigheid aan de oppervlakte komen. Op de soundtrack is Bob Dylan beroemde protestsong 'The Hurricane' te horen die hij schreef naar aanleiding van deze zaak, die destijds veel opschudding veroorzaakte.

Dan Hedaya speelt de foute agent die Carter al zijn hele leven dwarszit, de jonge Vicellous Reon Shannon is de tiener die door Carters leven wordt geïnspireerd om hem te helpen vrij te komen. Voor zijn rol volgde Washington een lange bokstraining, en werkte daarbij nauw samen met Rubin Carter zelf. Het leverde Washington een Golden Globe en Oscarnominatie op.

Regisseur Norman Jewison maakte ook In the Heat of the Night met Sidney Poitier, en is daarmee de enige filmmaker die zowel met Poitier als Washington heeft gewerkt. Rod Steiger (de politiechef in The Heat of the Night) heeft in The Hurricane een bijrol als rechter.

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Norman Jewison

Productiejaar

1999

Productieland(en)

US

Originele titel

The Hurricane

Lengte

146 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Sidney Poitier & Denzel Washington

Sidney Poitier was Denzel Washingtons grote voorbeeld. De acteurs waren goede vrienden, maar speelden nooit samen in een film. In dit zomerprogramma brengt Eye ze voor het eerst bij elkaar door hun beste films op het grote doek te laten zien.

Lees meer
still uit In the Heat of the Night (Norman Jewison, US 1967)
still uit The Hurricane (Norman Jewison, US 1999)
still uit The Hurricane (Norman Jewison, US 1999)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.