Skip to content
campagnebeeld  Kaboom Animation Festival 2024

Festival

Kaboom 2024

11 — 14 april 2024

Kaboom Animation Festival 2024 zegt: Welkom Thuis. In het themaprogramma van dit jaar verkennen we het thema thuis in animatie. In verschillende programma's bieden we een mix van visuele juweeltjes die thuis als ruimte verkennen, en films over onderwerpen die met thuis te maken hebben, zoals gedwongen migratie, ontworteld zijn en toekomstig nomadisme.

Home sweet home. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuis is waar het hart is. Er is geen plek zoals thuis. Wat betekent thuis voor jou? Wat als het niet langer een plaats is, maar een object, een persoon, een herinnering, een smaak, een taal, een geur of een beeld?

We nodigen publiek en kunstenaars uit om elementen te benoemen, tekenen, ontwerpen en bewonen waardoor ze zich thuis voelen. We gaan in gesprek met bezoekers die verschillende relaties hebben met zich thuis voelen in Nederland. Door verhalen uit te wisselen willen we ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt en elkaar welkom heet.

poster Kaboom Animation Festival 2024

poster Kaboom Animation Festival 2024

Festivalprogramma

Kom langs en laat je betoveren door animatie!

De Kaboom 2024 poster is ontworpen door Kaboom's geliefde illustrator Leyla Ali. Dit zijn haar gedachten achter de artistieke inspiratie ervan:

"De illustratie is sterk beïnvloed door mijn familiebeeld. Mijn oom nam foto's van onze familie in de jaren '90 en ik kan niet uitdrukken hoeveel ik van deze foto's hou. Azerbeidzjaanse families zijn luidruchtig, expressief en het draait allemaal om lange bijeenkomsten met genoeg eten om een dorp te voeden. Zijn oude Zenith heeft de sfeer van die jaren goed weten vast te leggen. Rommelig, vrolijk, blootsvoets rennend in de tuin van mijn opa. Ik herinner me dat mijn moeder altijd prachtige kleurrijke truien had (de meeste foto's zijn zwart-wit, maar ik weet het nog!). Dus dat is wat ik probeerde te laten zien op de illustratie en ik combineerde het met het beeld van hoe mijn eigen familie er in de toekomst uit zou kunnen zien."

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.