Eye is op 20 september gesloten tussen 16.30 en 18.30 i.v.m. een besloten evenement.

Voor 16.30 en na 18.30 bent u van harte welkom voor film- en restaurantbezoek. Er is op deze dag een zeer beperkte kaart en geen diner.

Andrei Tarkovsky

The Exhibition
Tentoonstelling
14 september t/m 6 december 2019
Andrei Tarkovsky, Nostalghia (1983)

Met beeldrijke en associatieve vertellingen als Andrej Roebljov (1966), Solaris (1971), De spiegel (1974) en, vooral, Stalker (1979), verwierf Andrej Tarkovski (1932-1986) faam als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal. Eye wijdt dit najaar een solotentoonstelling en een filmprogramma aan de vermaarde filmer-mysticus en zoomt in op Tarkovski’s zoektocht naar existentiële waarheid. De tentoonstelling omvat unieke documenten – brieven, foto’s en polaroids – die nooit eerder in Nederland te zien zijn geweest; in het zaalprogramma zijn alle digitaal gerestaureerde films te zien.

In het oeuvre van Andrej Tarkovski lopen dromen en herinneringen, heden en verleden door elkaar. De schilderachtige schoonheid van zijn beelden, de metafysische beschouwingen over de mensheid en ook Tarkovski’s heldere uiteenzettingen over de cinema inspireren nog altijd nieuwe generaties filmmakers en kunstenaars.


toegangsprijzen
standaard  € 11,-
reductie  € 9,50
student  € 8,50
Eye Society leden  € 8,-
Cineville / CJP / EYCA  € 5,50

alleen aan de kassa
Museumkaart, I Amsterdam, BGL VIP-kaart  gratis
0 t/m 18 jaar  gratis

14 september t/m 5 oktober is Andrei Tarkovsky - The Exhibition gratis te bezoeken voor We Are Public-pashouders.

 • Andrej Tarkovski / Andrei Tarkovsky

 • Solaris (1972)

 • De jeugd van Ivan / Ivan's Childhood (1962)

innerlijke stem, eigen beeldtaal

Buiten het keurslijf van de sociaal-realistische Sovjetcinema om ontwikkelde Tarkovski een eigenzinnig oeuvre waarin hij het leven schetst als een spirituele zoektocht naar waarheid en zelfkennis – wat Tarkovski de ‘innerlijke stem van de mens’ noemt, die alleen gehoord kan worden in het bereik van het magische en transcendentale. De regisseur zag zijn films als ‘hiëroglyfen van absolute waarheid’, als een daad van creatieve schepping die, beter dan de analytische wetenschap, in staat was existentiële betekenis te onthullen.

Voor de in 1986 overleden regisseur was film bij uitstek het medium om dicht bij het ‘echte’ leven te geraken. Van alle kunsten stond film het dichtst bij de wetmatigheden van het menselijk denken en leven, stelde Tarkovski – en daarom  was cinema de meest waarheidsgetrouwe kunstvorm. De vorm van Tarkovski’s films werd bepaald door extreem lange shots, een langzaam bewegende camera, bijzonder gebruik van geluid en muziek en van kleur verschietende filmbeelden.

 • Solaris (1972)

 • Stalker (1979)

 • Andrej Roebljov / Andrei Rublev (1966)

opzet tentoonstelling

De tentoonstelling is gedacht vanuit het idee om zo dicht mogelijk bij Tarkovski en zijn oeuvre te komen. Daarom is ervoor gekozen om de bezoeker onder te dompelen in de beeldwereld van Tarkovski, om de beschouwer als het ware te bedwelmen door vele precies gekozen fragmenten uit Tarkovski’s films. Deze aanpak volgt de ideeën van Tarkovski over de kracht van ‘de poëzie van het beeld’ en de noodzaak van een  ‘poëtische logica’ en een ‘poëtische montage’. 

privéherinneringen

Bijzonder zijn de – nooit eerder in Nederland getoonde - Polaroids en foto’s die Tarkovski maakte in zijn privéleven en tijdens draaiperioden. Daarnaast  is niet eerder getoond materiaal uit Tarkovski’s privé-archief te zien, waaronder brieven, scenario’s en documenten. De herinneringen aan Tarkovski’s persoonlijke en beroepsmatige leven worden ter beschikking gesteld door Tarkovski’s zoon Andrej Andrejevitsj Tarkovski.

 • Het offer / The Sacrifice (1986)

 • Nostalghia (1983)

filmprogramma

In het zaalprogramma is het volledige oeuvre van Tarkovski te zien, met grotendeels nieuwe digitale restauraties waaronder De spiegel, Solaris en Tarkovski’s laatste film, Het offer (1986). Ook zijn er films te zien van makers die Tarkovski hebben geïnspireerd (zoals Sergej Paradzjanov en Robert Bresson) of van regisseurs die zich door Tarkovski hebben laten inspireren (onder meer Lars von Trier en Alex Garland). Zes van Tarkovski’s films worden door Eye in landelijke distributie gebracht en zullen in ca. 40 Nederlandse filmtheaters worden vertoond.

Voor wie zich wil verdiepen in het werk van Tarkovski is er een zesdelige lezingenserie, georganiseerd in samenwerking met Ruslanddeskundige Otto Boele (Russische studies, Universiteit Leiden).

Het tijdschrift Kunstschrift brengt een speciaal Tarkovski-nummer uit.

biografie Andrej Tarkovski

Andrej Arsenjevitsj Tarkovski werd op 4 april 1932 geboren in Zavraje (nabij Moskou). Zijn vader Arseni Tarkovski was een prominent dichter tijdens de Sovjet-tijd, maar werkte eerder ook als vertaler voor gedichten uit het Turkmeens, Georgisch, Armeens en Arabisch. Hij verliet het gezin in 1937, toen Andrej nog maar klein was, en meldde zich in 1941 vrijwillig bij het Russische leger. Andrej verhuisde met zijn zusje en hun moeder naar Moskou.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontvluchtte het gezin de stad en verbleef bij de grootmoeder van Andrej in Joerjevets. Na de oorlog keerde het gezin weer terug naar Moskou, waar Andrej in november 1947 in het ziekenhuis werd opgenomen met tuberculose; hij moest er een aantal maanden blijven. De grote en hevige gebeurtenissen uit Tarkovski’s jeugd komen terug in verschillende van zijn films.

Na een gestopte studie Arabisch en een expeditie naar Siberië, startte Tarkovski in 1954 met zijn opleiding tot filmregisseur aan de filmacademie in Moskou. In 1957 trouwde hij met Irma Rausch, een actrice die in zijn films De jeugd van Ivan (1962) en Andrej Roebljov (1966) zou spelen. In de jaren vijftig werd onder Chroesjtsjov de censuur (tijdelijk) minder strikt, wat er voor zorgde dat er literatuur, films en muziek uit Europa en de VS de Sovjet-Unie bereikten. Tarkovski kreeg daardoor de kans om films te zien van auteurs die hem in zijn latere werk sterk beïnvloedden, onder wie Akira Kurosawa, Luis Buñuel, Ingmar Bergman, Robert Bresson en Kenji Mizoguchi.

Tarkovski’s eindexamenwerk op de filmacademie in Moskou, De stoomwals en de viool (1960), bezorgde hem meteen succes en bekendheid. De film won de eerste prijs op het New Yorkse Studenten Filmfestival in 1960. Zijn eerste speelfilm De jeugd van Ivan in 1962 ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won direct de Gouden Leeuw. De Sovjetregering was er minder over te spreken, wat maakte dat de film vrijwel geen aandacht kreeg en in een kleine roulatie werd uitgebracht. En ook zijn tweede speelfilm, over het leven van de vijftiende-eeuwse iconenschilder Andrej Roebljov (1966) werd beter ontvangen in het Westen dan in eigen land. De film werd gelauwerd op het filmfestival in Cannes, maar moest een aantal keer ingekort worden om in de Sovjet-Unie uit te komen.

In 1970 trouwde Tarkovski met zijn tweede vrouw Larissa Kizilova, die productieassistent bij de film Andrej Roebljov was geweest. In hetzelfde jaar kreeg hij een zoon met haar, Andrej Andrejevitsj. Pas met zijn sterk autobiografische meesterwerk De spiegel (1974), waaraan hij sinds 1967 gewerkt had, maar die hij pas in 1973 - 1974 kon filmen, begonnen de echte problemen met de censuur. De film werd door de autoriteiten in de ‘derde categorie’ geplaatst. Dit had tot gevolg dat de film niet alleen nauwelijks uitgebracht zou worden, maar bovenal dat de maker het gevaar liep om beschuldigd te worden van het verkwisten van publiek geld.

De moeilijkheden met het Sovjetapparaat bleken een voorbode van het vertrek van Tarkovski naar Europa. Voordat hij de Sovjet-Unie definitief zou verlaten maakte Tarkovski nog de instant klassieker Stalker. In 1982 belandde hij definitief in Italië.

Met Nostalghia (1983) en Het offer (1986) maakte Tarkovski nog twee films die internationaal zeer goed ontvangen werden en verschillende prijzen wonnen. Hij overleed op 29 december 1986 in een Parijs ziekenhuis aan de gevolgen van longkanker.

 

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door:
Fonds21

instaprondleidingen

Zondag 15 september, 6 oktober, 20 oktober, 10 november, 24 november en 1 december wordt een gratis instaprondleiding voor bezoekers georganiseerd (14.00 tot 15.00).

Deelname is op vertoon van een tentoonstellingsticket voor die dag.

Tarkovski in zes lezingen

Bij deze tentoonstelling wordt ook een lezingenreeks georganiseerd in samenwerking met Ruslanddeskundige Otto Boele. Lees hier meer.

Agenda

donderdag, 19 sep 2019

 • 19:30
  19 sep 2019
  film

  Andrej Roebljov

  Andrej Tarkovski, SU 1966

  Voor zijn tweede film baseerde Tarkovski zich losjes op het leven van de 15de-eeuwse Russische...

  Engelse ondertitelde screening

vrijdag, 20 sep 2019

zaterdag, 21 sep 2019

 • 11:00
  21 sep 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

 • 16:15
  21 sep 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

 • 18:30
  21 sep 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

zondag, 22 sep 2019

 • 10:30
  22 sep 2019
  film

  Stalker

  Andrej Tarkovski, SU 1979

  De mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de Verboden Zone, een...

 • 16:00
  22 sep 2019
  Earth (Zemlya)
  film en muziek

  Eye on Sound: Earth (Zemlya)

  Alexander Dovzhenko, SU 1930

  Virtuoos vormgegeven stille propagandafilm uit het stalinistische Rusland toont de strijd van...

  met live muzikale begeleiding door Martin de Ruiter en Thijs Havens
 • 18:15
  22 sep 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

 • 20:30
  22 sep 2019
  Solaris
  film

  Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Andrej Tarkovski liet de muziek voor zijn psychologische sciencefictionmeesterwerk maken door...

  met inleiding i.h.k.v. Tales of the Future

maandag, 23 sep 2019

 • 14:00
  23 sep 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

 • 19:00
  23 sep 2019
  The Color of Pomegranates
  film

  The Color of Pomegranates

  Sergej Paradzanov, SU 1969

  Onbetwiste klassieker van de Kaukasische cinema, een van de favoriete films van de Russische filmmaker...

  met inleiding door Leo van Hee (Eye programmeur)
 • 21:30
  23 sep 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

  Engelse ondertitelde screening

dinsdag, 24 sep 2019

 • 11:00
  24 sep 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

 • 19:15
  24 sep 2019
  Tarkovsky - The Exhibition
  special

  Tarkovsky & Tarkovsky

  special, NL 2019

  Filmwetenschapper en IFFR-programmeur Edwin Carels praat over het oeuvre van Andrej Tarkovski....

 • 21:00
  24 sep 2019
  Andrei Tarkovsky, Nostalgia (1983)
  film

  Nostalghia

  Andrej Tarkovski, IT/SU 1983

  Visueel indrukwekkend verhaal over een Russische schrijver die het leven van een achttiende-eeuwse...

  Engelse ondertitelde screening

woensdag, 25 sep 2019

 • 16:00
  25 sep 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

 • 19:00
  25 sep 2019
  film

  The Return (Vozvrashcheniye)

  Andrei Zvyagintsev, RU 2003

  Het met prijzen overladen The Return geldt als een van de meest succesvolle arthouse-...

donderdag, 26 sep 2019

 • 10:30
  26 sep 2019
  Solaris
  film

  Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Met Solaris begaf Andrej Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende...

vrijdag, 27 sep 2019

 • 21:30
  27 sep 2019
  Solaris
  film

  BFFE - Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Met Solaris begaf Andrej Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende...

zaterdag, 28 sep 2019

 • 15:00
  28 sep 2019
  film

  Andrej Roebljov

  Andrej Tarkovski, SU 1966

  Voor zijn tweede film baseerde Tarkovski zich losjes op het leven van de 15de-eeuwse Russische...

zondag, 29 sep 2019

 • 16:00
  29 sep 2019
  Andrei Tarkovsky, Nostalgia (1983)
  film

  Nostalghia

  Andrej Tarkovski, IT/SU 1983

  Visueel indrukwekkend verhaal over een Russische schrijver die het leven van een achttiende-eeuwse...

maandag, 30 sep 2019

 • 11:00
  30 sep 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

 • 16:00
  30 sep 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

 • 21:00
  30 sep 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

  Engelse ondertitelde screening

dinsdag, 1 okt 2019

 • 21:30
  1 okt 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

  Engelse ondertitelde screening

woensdag, 2 okt 2019

 • 15:30
  2 okt 2019
  film

  Stalker

  Andrej Tarkovski, SU 1979

  De mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de Verboden Zone, een...

vrijdag, 4 okt 2019

 • 18:45
  4 okt 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

 • 21:00
  4 okt 2019
  Solaris
  film

  Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Met Solaris begaf Andrej Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende...

zaterdag, 5 okt 2019

zondag, 6 okt 2019

 • 13:00
  6 okt 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

  Engelse ondertitelde screening
 • 16:00
  6 okt 2019
  City Lights
  film en muziek

  Eye on Sound: City Lights

  Charles Chaplin, US 1931

  Humor en Tarkovski: het lijkt een verrassende combinatie. De filmer-mysticus die graag zijn oor te...

  met live muzikale begeleiding door Martin de Ruiter
 • 19:00
  6 okt 2019
  film

  Andrej Roebljov

  Andrej Tarkovski, SU 1966

  Voor zijn tweede film baseerde Tarkovski zich losjes op het leven van de 15de-eeuwse Russische...

maandag, 7 okt 2019

 • 19:00
  7 okt 2019
  Le journal d'un curé de campagne
  film

  Le journal d'un curé de campagne

  Robert Bresson, FR 1951

  Robert Bresson regisseerde in zijn lange leven (1901-1999) slechts dertien films. Zijn derde, Le...

  met inleiding door Leo van Hee (Eye)

dinsdag, 8 okt 2019

 • 15:30
  8 okt 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

woensdag, 9 okt 2019

 • 15:45
  9 okt 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

  Vertoond in 35 mm
 • 18:00
  9 okt 2019
  Long Day's Journey Into Night
  film

  Long Day's Journey Into Night (3D)

  Bi Gan, CN 2018

  Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een...

 • 20:45
  9 okt 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

donderdag, 10 okt 2019

 • 15:45
  10 okt 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

  Engelse ondertitelde screening

vrijdag, 11 okt 2019

 • 16:00
  11 okt 2019
  Solaris
  film

  Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Met Solaris begaf Andrej Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende...

 • 19:30
  11 okt 2019
  One Day in the Life of Andrei Arsenevich
  film

  One Day in the Life of Andrei Arsenevich

  Chris Marker, FR 1999

  De Franse filmmaker Chris Marker brengt een persoonlijke en liefdevolle hommage aan zijn vriend en...

 • 21:00
  11 okt 2019
  film

  Het offer

  Andrej Tarkovski, SE 1986

  De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om...

zaterdag, 12 okt 2019

 • 16:00
  12 okt 2019
  film

  Stalker

  Andrej Tarkovski, SU 1979

  De mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de Verboden Zone, een...

 • 19:15
  12 okt 2019
  film

  De spiegel

  Andrej Tarkovski, SU 1974

  Dit meest persoonlijke werk van Tarkovski is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en...

zondag, 13 okt 2019

 • 16:00
  13 okt 2019
  film

  Andrej Roebljov

  Andrej Tarkovski, SU 1966

  Voor zijn tweede film baseerde Tarkovski zich losjes op het leven van de 15de-eeuwse Russische...

 • 19:45
  13 okt 2019
  Solaris
  film

  Solaris

  Andrej Tarkovski, SU 1972

  Met Solaris begaf Andrej Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende...

maandag, 14 okt 2019

 • 15:30
  14 okt 2019
  film

  Stalker

  Andrej Tarkovski, SU 1979

  De mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de Verboden Zone, een...

 • 19:00
  14 okt 2019
  Nazarin
  film

  Nazarin

  Luis Buñuel, MX 1958

  Buñuels genadeloze portret van een man die in de voetsporen van Christus treedt om het Goede in de...

dinsdag, 15 okt 2019

 • 15:30
  15 okt 2019
  Japón
  film

  Japón

  Carlos Reygadas, MX 2002

  Uitzonderlijk portret van een in Mexico-Stad levende veertiger, die naar het platteland trekt om...

 • 21:30
  15 okt 2019
  film

  De jeugd van Ivan

  Andrej Tarkovski, SU 1962

  Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won...

  Engelse ondertitelde screening

vrijdag, 18 okt 2019

zaterdag, 19 okt 2019

 • 16:00
  19 okt 2019
  Nazarin
  film

  Nazarin

  Luis Buñuel, MX 1958

  Buñuels genadeloze portret van een man die in de voetsporen van Christus treedt om het Goede in de...

 • 19:30
  19 okt 2019
  film

  Nostalgia for the Absolute

  Multidisciplinair eerbetoon aan het werk van Andrej Tarkovski gemaakt...

zondag, 20 okt 2019

 • 18:00
  20 okt 2019
  Japón
  film

  Japón

  Carlos Reygadas, MX 2002

  Uitzonderlijk portret van een in Mexico-Stad levende veertiger, die naar het platteland trekt om...

maandag, 21 okt 2019

 • 19:00
  21 okt 2019
  Skammen (Shame)
  film

  Shame (Skammen)

  Ingmar Bergman, SE 1968

  Wie de trailer ziet van Ingmar Bergmans Shame  - door Tarkovski beschouwd als een hoogtepunt...

  met inleiding door Leo van Hee (Eye)

zondag, 27 okt 2019

 • 16:15
  27 okt 2019
  Skammen (Shame)
  film

  Shame (Skammen)

  Ingmar Bergman, SE 1968

  Wie de trailer ziet van Ingmar Bergmans Shame  - door Tarkovski beschouwd als een hoogtepunt...

maandag, 28 okt 2019

 • 19:00
  28 okt 2019
  film

  Ugetsu monogatari

  Kenji Mizoguchi, JP 1953

  Een pottenbakker probeert overeind te blijven in een door de oorlog verscheurd middeleeuws dorp. Dan...

vrijdag, 1 nov 2019

dinsdag, 5 nov 2019

 • 19:15
  5 nov 2019
  Tarkovsky - The Exhibition
  special

  Digital Tarkovsky

  special, NL 2019

  Door Andrej Tarkovski geïnspireerde beeldend kunstenaars en filmmakers uit eigen land presenteren hun...

donderdag, 7 nov 2019

 • 19:00
  7 nov 2019
  Falling Leaves (Listopad) (Giorgobistve)
  film

  Falling Leaves (Listopad)

  Otar Iosseliani, SU 1966

  De belevenissen van de jonge wijningenieur Niko, die de strijd aanbindt met illegale praktijken in een...

zaterdag, 9 nov 2019

 • 18:45
  9 nov 2019
  Melancholia
  film

  Melancholia

  Lars von Trier, DK 2011

  Zwart-romantische, psychologische ‘rampenfilm’ waarin het einde van de wereld een huwelijksfeest...

  met inleiding door Esther Elligens (Eye Exposed)

vrijdag, 15 nov 2019

 • 16:15
  15 nov 2019
  film

  Ugetsu monogatari

  Kenji Mizoguchi, JP 1953

  Een pottenbakker probeert overeind te blijven in een door de oorlog verscheurd middeleeuws dorp. Dan...

zondag, 17 nov 2019

 • 19:15
  17 nov 2019
  Tempo di viaggio
  film

  Tempo di viaggio

  Andrei Tarkovski, IT 1983

  Andrej Tarkovski's strijd met de sovjet-censuur was in 1982 zo vergevorderd dat hij niet meer in zijn...

Volledig aanbod

Van A tot Z