Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Isabelle Huppert
Thema

Le monde d'Isabelle Huppert

Films, talks & events, 10 juli t/m 28 augustus 2019

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice. Naast het retrospectief brengt Eye een aantal hoogtepunten uit in de filmtheaters: Les valseuses, La céremonie, La dentellière en La pianiste.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eye zet deze zomer de zalen open voor de films van Isabelle Huppert, een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages worstelen achter hun gladde façade met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. 

Programma

Scroll helemaal naar beneden voor het volledige programma.

i love isabelle huppert

Tijdens openingstijden is de documentaire I Love Isabelle Huppert (S. Bergouhnioux & J. Nizan, FR 2017, 58') gratis te bekijken in de garderobe.

  • La cérémonie (Claude Chabrol,1995)

  • Les valseuses (Bertrand Blier, 1974)

  • La dentellière (Claude Goretta, 1977)

  • La pianiste (Michael Haneke, 2001)

onverschrokken

Ze speelt vaak onafhankelijke vrouwen met een innerlijke onrust en onthechting, rollen die zijn omgeven door mysterie. Huppert is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in Les valseuses (1974) en haar internationale doorbraak La dentellière (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met vele regisseurs, van Godard tot Tavernier en Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven. 

Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens Elle (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

omlijstend programma

Naast meer dan dertig films zijn er in de zalen van Eye speciale voorstellingen en events, met inleidingen, lezingen, artist talks en Q&A’s, met de nadruk op Hupperts samenwerking met de vele verschillende regisseurs, haar keuze voor de films en rollen en haar stijl van acteren.

Ik hou ervan om ongewone personages zo normaal mogelijk te maken, omdat we allemaal weten dat het tragische en abnormale zich altijd verbergt achter het normale." Isabelle Huppert

landelijk te zien

Naast het retrospectief brengt Eye een aantal hoogtepunten uit in de nationale filmtheaters: 

landelijke vertoningen Les valseuses
landelijke vertoningen La dentellière
landelijke vertoningen La cérémonie
landelijke vertoningen La pianiste

Volledig aanbod

Van A tot Z