Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lam 1024x576

24H NOORD SPECIAL: Amsterdam Cuts

Film NL vertoont bij het evenement 24H Noord korte Nederlandse films uit de EYE-collectie, met opnamen van Amsterdam en, vooral,  Amsterdam-Noord. In EYE is recent werk te zien van jonge filmers, onder wie Sam de Jong en Joost Reijmers. De toegang is gratis (vrijkaarten op de dag zelf aan de kassa).

Marc jacobs 002 1

In Lieve Anne-Marieke (Anne-Marieke Graafmans, 2010) zijn onder meer liefdesbriefjes op het pontje te zien; Een bizarre samenloop van omstandigheden (Joost Reijmers, 2011) blijkt een absurde hinkstapsprong in de vaderlandse geschiedenis en Marc Jacobs (2014) van regisseur Sam de Jong toont het belang van de juiste zonnebril. De Jongs speelfilmdebuut Prins, die onlangs in première ging, speelt zich overigens ook geheel af in Noord.

Een rechtschapen mens heeft niets te verbergen (2009) van Barbara Hanlo richt de blik op de Amsterdamse grachtenpanden, waar voorbijgangers door het ontbreken van gordijnen ”s avonds moeiteloos het leven achter de ramen kunnen volgen.Vooraf een compilatie van de oudste beelden van Amsterdam; ze werden recentelijk door EYE gerestaureerd. 24H Noord is onderdeel van 24H Amsterdam (24 + 25 oktober), waarin dit jaar Amsterdam-Noord centraal staat; de winkels, clubs en culturele instellingen van het stadsdeel over het IJ openen hun deuren voor iedereen – of je nu van ver komt of je eigen buurt wilt (her)ontdekken. Deelnemers dit jaar zijn onder andere Tolhuistuin, EYE, Pllek en M-lab.

Details

2een bizarre samenloop van omstandigheden on vimeo 0
Lieve anne marieke 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op