Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
About endlessness roy andersson eye filmmuseum1

About Endlessness

Roy Andersson / SE, DE, NO, FR, 2019 / 78 min.

De Zweedse regisseur en reclamefilmer Roy Andersson werd een hit in het arthousecircuit met zijn derde speelfilm Songs from the Second Floor. Sindsdien maakte hij in rustig tempo nog twee films waarin hij het menselijk streven onder de loep neemt in droogkomische, melancholische vignetten. Nu is Andersson terug met een nieuwe film, waarin hij opnieuw de banaliteit én schoonheid van ons dagelijks bestaan beziet. 

Poster about endlessness

Ergens, in de meer dan twintig jaar tussen de financiële flop van zijn tweede speelfilm Giliap (1975) en de artistieke triomf van zijn derde, Songs from the Second Floor (2000), ontstond de stijl waarmee elk beeld dat de Zweedse meester maakt uit duizenden te herkennen valt.

de zuchtende mens

Anderssons films zijn melancholieke, empathische vignetten waarin de absurditeit en fragiliteit van de zuchtende mens en diens bestaan in het ondermaanse in schilderachtige, bleek-belichte en vaak spectaculaire studio-opstellingen met obsessieve precisie wordt vastgelegd.

Ook About Endlessness volgt dat procedé. Als een Sjeherazade horen we een voice-over vertellen wat ze allemaal ziet: een priester die van zijn geloof is gevallen, een verregende vader die de veters van zijn dochter strikt, een verslagen leger sjokkend in de kou. [IFFR]

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Roy Andersson

Productiejaar

2019

Productieland(en)

SE, DE, NO, FR

Originele titel

Om det oändliga

Lengte

78 min.

Taal

Swedish

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

About endlessness roy andersson eye filmmuseum2
About endlessness roy andersson eye filmmuseum3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op