Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Albert Serra – Liberté

Artist talk: Albert Serra

Artist talk: Albert Serra

Artist talk met Albert Serra, de Catalaanse regisseur aan wie Eye een tentoonstelling wijdt. Serra praat over zijn vroegste tot zijn meest recente werk met Erika Balsom, gelardeerd met fragmenten uit zijn tegendraadse oeuvre.

poster Albert Serra  – Liberté

Albert Serra (1975, Banyoles, Spanje) maakte een tiental lange films, korte films, video-installaties en theaterproducties. Hij staat bekend om zijn subversieve films die de status quo bevragen en uitdagen. Hij zet historische figuren zoals Don Quichot, Casanova en Dracula in om hedendaagse ideeën over vrijheid, ondoorzichtige machtsstructuren en morele ambivalentie te onderzoeken.

Serra’s debuutfilm Honor de cavalleria (2006) werd door Cahiers du Cinéma geselecteerd als een van de tien beste films van 2007. Voor Història de la meva mort (2013) ontving hij de Gouden Luipaard op het Locarno Film Festival in 2013. Voor La mort de Louis XIV (2016) kreeg Serra de Prix Jean Vigo in 2016. Liberté ontving de Un Certain Regard – Speciale Juryprijs van het Filmfestival van Cannes 2019. Pacifiction (2022), zijn meest recente speelfilm werd geselecteerd voor de Gouden Palm-competitie van Cannes in 2022. Voor Documenta 13 realiseerde hij Three Little Pigs, een 101 uur durende filmpresentatie over Goethe, Hitler en Fassbinder.

De artist talk wordt gemodereerd door Erika Balsom, een wetenschapper en criticus gevestigd in Londen die zich bezighoudt met de raakvlakken van film en kunst. Ze is Reader in Film Studies aan King’s College London en behaalde een PhD in Moderne Cultuur en Media aan de Brown University. Naast haar academische werk is Erika lid van de London Film Critics Circle en schrijft ze regelmatig voor publicaties als Artforum, Cinema Scope en 4Columns.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2024

Lengte

100 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Albert Serra

Eye Filmmuseum presenteert Albert Serra – Liberté, de eerste tentoonstelling in Nederland van de Catalaanse film- en theaterregisseur Albert Serra. Speciaal voor deze tentoonstelling wordt de gehele expositieruimte omgevormd tot een immersieve set vol nachtelijke, heimelijke ontmoetingen, waarin theater, film en tentoonstelling samenkomen.

Lees meer
campagnebeeld Albert Serra – Liberté
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op