Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Br1

Broadway Danny Rose

Woody Allen / US, 1984

Broadway Danny Rose is een bitterzoete mengeling van comedy en melodrama, doorsneden met showbizzgrappen. Danny – Allen in een glansrol – is een weinig succesvolle theateragent die de carrière van een uitgerangeerde zanger probeert te redden. Met Mia Farrow als maffialiefje en talkshow host Milton Berle als zichzelf. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van Woody Allen.

Poster 73

De plaats van handeling is een van die befaamde New Yorkse broodjeszaken waar de dingen des levens worden besproken, Carnegie Delicatessen. Het is de biotoop van de kleine theateragent Danny Rose, wiens kleurrijke belevenissen in de showbizz de revue passeren wanneer collega”s herinneringen ophalen. Ondertussen probeert Danny de hopeloos in het slop geraakt carrière van zanger Lou Canova vlot te trekken en hem te herenigen met zijn minnares, maffialiefje Tina (Mia Farrow, met vet Brooklyn-accent en getoupeerd haar), waarna misverstand op misverstand volgt….

Allen kreeg lof voor zijn geestige tekening van het joods-New Yorkse showbizzmilieu en zijn persiflage op de theaterwereld van (off) Broadway, waar grote dromen vaak botsen op de kleine werkelijkheid van mislukte grappen, sukkelige acts en lauw applaus. Geen wonder dat Rose regelmatig uitroept: “I need a valium the size of a hockey puck.”

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

1984

Productieland(en)

US

Originele titel

Broadway Danny Rose

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Br2
Br3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op